5 punkter

Har varit lite saker som jag funderat och grubblat på det senaste. Vissa lite längre och andra lite mer det senaste bara. Tänkte att jag delar med mig av dessa nedan. Så skönt att ha en blogg och kunna skriva av sig om sånt här på i speciellt dessa lägen. Har en del inlägg på lur nu, ska bara få mig tid för att kunna skriva de också. Håll ut kompisar!

Internet

Det finns verkligen otroligt mycket bra mattehjälp på internet. Vet inte alls om jag förr bara var otroligt ointresserad, om det var okunskap om att internet har massor eller om det bara har blivit större med åren. Men nu när jag läser upp mitt mattebetyg (ska göra ett skriftligt omprov som förhoppningsvis blir godkänt i november) så är det så mycket som jag fått lära mig genom att söka på Google och Youtube. Hur man använder och framförallt läser av formlerna är en helt ny grej för mig. Tack internet för det! Önskar verkligen att det hade varit något jag kunnat använda mig av i skolan. Känns som om att jag troligen inte hade suttit med matten nu i efterhand då.

Inför vuxenlivet

Varför lär inte skolan ut mer om hur man hanterar ekonomi, bra att tänka på när man flyttar hemifrån och sådant som ändå är relevant inför vuxenlivet? Det enda ämnet jag kan komma på som närmst egentligen rört vid detta är faktiskt hemkunskap. Men där bakade och lagade vi mest mat. I min bästa "tankevärld" så känns det som om att det hade kunnat hjälpa fler att få en kurs i det istället för att läsa om vad Karl-Gustav på 1800-talet hade för kläder och vad han åt till frukost kanske. Ni fattar =)

Saknad

Nu har jag snart bott ensam i mitt hus i två år. Har under denna tid fått lära mig väldigt mycket om mig själv. Har växt som person och hur patetiskt det än må låta, så längtar jag mer än någonsin efter någon att dela vardagen med. Jag blir om några få veckor 25 och känner mig så otroligt misslyckad på något vis. Senaste 'uttalade' förhållandet jag hade varade i lite drygt två år och tog slut 2015. Det är 6(!) år sedan nu. Skäms nästan lite över hur många (i mitt huvud iallafall) jag provat genom dessa åren och hur ingen verkar vara rätt för mig. Samtidigt vet jag också såklart att om det inte känns 100 rätt så är det såklart inte han jag ska vara med. Och att rätt person troligen kommer att dyka upp när tiden är inne för det. Men ni som är eller har varit i samma sits förstår säkerligen frustrationen över hur man ser alla andra runtomkring. Missförstå mig inte, är väldigt glad för alla kompisar som hittar partners, förlovar sig, flyttar ihop, skaffar barn osv. Men någonstans kan man ju inte låta bli att tänka, när är det min tur?

ommöblering & upp-piffning

Har lite renoveringsplaner här hemma. Eller inte renovering egentligen, men lite ommöblering och upp-piffning. Bland annat så vill jag göra om lite i mitt sovrum uppe. När jag bestämde mig för att ha sovrummet uppe så var jag väldigt bestämd med att jag inte skulle ha en tv uppe eftersom att jag har tv nere och ändå bara skulle sova uppe. Då behövs det ju ingen tv där? Meeeen, nu har jag tänkt om lite och tycker nog ändå att det kanske hade varit mysigt med en tv hängandes på väggen som man kan streama lite serier på en regnig höstdag eller när man har lite svårt att sova någon kväll. Skönare att ligga uppe i sängen då än att vara nere i soffan, även om jag såklart trivs där med.
Sen är jag också lite sugen på garderob med skjutdörrar i hallen för att få mer "gömd" yta där. Min lillebror är fenomenal på att bolla denna typen idéer med för han har så många smarta lösningar. Vill ni ha ett mer ingående inlägg om detta och mina idéer?

Rensning

Jag är inne i en period där jag rensar ganska mycket. Dock oftast på kvällarna (haha), men komiskt nog då lusten faller på. Jag är i vanliga fall någon som gärna sparar på saker och ting av olika anledningar. Antingen att jag fått det av någon, haft den si och så länge, vart med på något. Är det ett fint klädesplagg brukar det vara "men den kan jag ha sedan när jag gått ner lite i vikt", ja ni fattar. Det har dock blivit bättre och är lite mer "kommer jag använda detta igen?" är svaret nej så känns det väldigt enkelt att kasta. Och gäller det ett klädesplagg så funkar det liksom inte att ha hur många klädesplagg som helst som jag ska kunna använda när min kropp är i bättre form. Det ger ju nästan lite mer stress än motivering tyvärr. Såklart kommer något sådant plagg få stanna, men ska nog ändå unna mig kläder när jag gått ner lite istället för att spara massa gammalt.

Gillar

Kommentarer