Älska dig själv! ♔

Lyfter fram ett inlägg igen som jag skrev på min förra blogg som jag fick jätte mycket bra respons på. Har ju kanske lite nya läsare nu här, så lägger upp inlägget igen!


Kollade runt på lite bloggar häromdagen, bland annat en av dem var Hofh. Där hon bland annat har en såkallad 'hofh-hjälpen' där man asså kan skicka in något som man behöver 'hjälp' med. Då var det mest bilder på tjejer, då dem var missnöjda med deras magar, ben, lår, näsor ja typ allt vad som kan tänkas! Men det var speciellt en som jag hängde upp mig på, där hon hade skickat in en bild på hennes mage. Och hon berättade att hon var missnöjd med hennes 'hängiga mage', stora rumpa, knubbiga lår, stor näsa, för små bröst, asså hon klagade verkligen typ på allt på hennes kropp!

Det gjorde mig galet upprörd.

För det första - Man kunde svagt se dem dära benen längst ner vid magen ni vet? Redan där är ju något fel.. En stor rumpa är inget man ska vara missnöjd med, lovar att det finns massor av pojkar som avgudar 'stora' rumpor, (då hennes rumpa inte kan ha varit allt för 'stor' eftersom att hon i sig inte såg så speciellt 'stor' ut.) Själv har jag väl också rätt 'stor' rumpa, har aldrig hört något negativt om den, inga klagomål där vill jag ju lovar er! ;) Sen, storleken på våra bröst, det finns ingen som kan styra storleken på dem. Vissa har stora, vissa har små. Det är liksom bara så det är. Det är ändå inte dem som dem ska bli kära i, det är din personlighet, den du är! Och om du nu är den personen med små bröst, hängig mage, och ja allt vad det nu var. Oroa dig inte, du kommer hitta den som älskar dig precis som du är. Och älskar han inte dig för hur du ser ut, eller den du är, då är han inte den rätta, punkt slut.

För det andra - Då jag väl insåg och såg hur många tjejer det faktiskt finns idag som är så osäkra i sig själva, så mycket bortkastad tid dem slösar på något dem inte alls behöver bry sig om egentligen! Jag menar, du är byggd och gjord precis som du är. Du ska vara stolt över den du är. Tycker du att du är tjock eller något, och det verkligen plågar dig, då finns det självklart något du kan göra. Typ, ändra din diet, träna eller något. Finns ju alltid en lösning på en sånt 'simpelt' problem!

För det sista - Det ligger ju självklart något bakom alla dessa osäkerheter dem har, vissa av tjejerna var faktiskt ärliga och berättade att några hade kallat dem tjocka osv osv, och då tänkte jag bara, hur kan en människa som kalla någon dem inte känner för tjock sen leva med sig själv? Flickorna på bilderna är inte tjocka. Dem har kurvor. Det är stor skillnad.

Men det är svårt att stå stark mot världen idag då det finns folk till allt. Och då menar jag att det alltid ska finnas något för att trycka ner dig, nedvärdera dig. Grejen är bara den att vissa klarar tackla det bättre än andra. Som t.ex, varför finns det ens en gillar inte knapp på Youtube? Varför öppnar alltid folk munnen på internet och nedvärderar anonymt? Folk som stör sig på hur andra människor ser ut eller beter sig, låt dem bara vara. Du kan ju ändå inte göra något åt det? Och det gör definitivt inte dig till en bättre person om du klankar ner på någon annan anonymt. Åh, blir så besviken och arg på dagens jävla samhälle.

~

Så bry dig inte om vad andra tycker eller säger om dig. Tro på dig själv, bygg upp muren med självförtroende. Det kommer ta tid, tro mig, jag vet. Men det finns jätte mycket bra tips på hur man kan göra för att stärka sitt självförtroende. Jag tog faktiskt hjälp av det, visst är mitt självförtroende inte på topp. Men det är såååå mycket bättre än vad det var för ett år sedan. Jag har växt i mig själv, jag är starkare idag.

Hoppas att ni som känner igen er i de ovanför kanske kan ta åt er lite av det jag skrivit och gör någonting åt det. Bry er inte om all skit. Självförtroende är grymt!

Gillar