Ännu mer framsteg!

Igår blev det inte någon ridning på varken Hector eller Senco. Dem fick båda vila då det hela dagen kom saker emellan. Flyttade som sagt hit min andra och betydligt mycket större säng. Så nu är den ihopskruvad och står på plats!
(Bilder kommer nån gång snart under veckan)

Idag har också varit en ganska intensiv dag. Har bakat, lagat mat, städat, spenderat en hel del tid i stallet där jag också städat (dock finns det en hel del kvar att städa i osv..), mockat och fodrat.
Därefter så tog jag in mitt smutsmonster, (jaa bara se bilderna nedan!!) och borstade och gosade läääänge. Därefter så sadlade jag och stack ut faktiskt. Det var under i princip hela skrittlängan som han kändes lugn. Men efter första lilla traven så blev han lite orolig. Han ville vända vid några korsningar och så. Men inget gnäggande eller ohanterliga rörelser som det var förra gången bara jag och Senco red ut. Så jag är helt sjukt stolt över min häst idag.
Turen i sig var ganska lugn. Jag tog rundan som ligger närmast gården vilket egentligen inte innebär så speciellt mycket spring eftersom att det ganska fläckvis är hårdgrus och Senco tycker det är lite obehagligt att gå på då det nu var ett tag sedan han värkades. Men ändå fick vi till ganska mycket trav och galopp. Nere vid rundans 'vändpunkt' är det som sagt skogsraksträcka vilket såklart innebär springa ;) Så där släppte jag han fram och tillbaka. Vilket sedan resulterade till att han blev svettig, haha.

Kändes fantastiskt att komma ut bara jag och Senco idag. Det var verkligen sommarkänsla på riktigt hög nivå! Kunde äntligen skippa jackan och rida i tröja, såg massor av vårblommor och fåglar kvittrade samt att solen stod högt och inga moln fanns på himlen. Och att när man sedan kommer tillbaka och kollar på klockan och ser att den är lite över 18 så känns det faktiskt ganska så bra i magen ;)
Såhär får det gärna fortsätta!!
Så på detta fick Senco såklart två äpplen som belöning, dem smaskade han i sig med massa dräggel. Var kanske lite saftiga äpplen, fint ska det vara. Haha!
Haha jäkla häst!! Trots att han är lerig och dammig så är han ändå himla fin ;)
Haha stackarn var i princip svettig överallt. Till och med i ansiktet! Haha lille plutt ♥

Gillar

Kommentarer