Är du här för att kommentarsragga eller för att du verkligen vill ha läsare?

Jag har bloggat relativt aktivt nu sedan jag startade min första blogg 2012. Nej, egentligen är det inte speciellt länge, men under den tiden hinner man se mycket, testa mycket och ja, bara se vad som fungerar och inte. Något som jag med tiden har lärt mig se skillnaden på, är de som bara är ute efter att få många kommentarer på sin blogg eller de som verkligen är engagerade och vill ha läsare till sin blogg. Däremot finns det fortfarande saker som jag är osäker på vad gäller kommentarer och läsare.

Meningen med detta inlägget är absolut inte att hänga ut någon eller att någon ska känna att det är en "hint" mot en själv.

Min blogg har med tiden blivit mer hästinriktad. Då vi tog över Senco har han blivit helt min och jag har det fulla ansvaret över honom, och då är jag såklart hos honom varje dag. Jag vill inte bli satt i något fack då min vardag inte till 100% består av häst, även om mycket av vardagen faktiskt gör det. Därav har inte alla inlägg fokus på häst. Jag vet att jag har en väldigt blandad läsarkrets, några är modebloggare, familj, vänner och såklart en del hästintresserade och hästbloggare. Sen finns det nog en del som jag inte ens känner till eller har en aning om vilka de är.

Det är även något som märks bland kommentarerna, hur stor blandningen faktiskt är. Självklart är det viktigt att ha engagerade läsare. Som finns där om man frågar efter saker, men för mig är inte en hög kommentarsiffra det viktigaste, vilket jag har märkt är viktigt för en del. Och då undrar jag om man är ute efter läsare eller kommentarer? När man går in på en blogg och skriver "Hej, hur är läget?" eller "Hej, vad gör du?" vad är det man är ute efter då egentligen? Bryr man sig verkligen om vad bloggaren i fråga gör eller mår? Eller är det bara så att man känner sig helt säker på ett svar på en sådan kommentarfråga att man förväntar sig både besökare och kommentar efter man frågat det?

Däremot något som jag reflekterat över lite det senaste är just den blandade läsarkretsen jag har, ett av de nyare inläggen jag publicerade var om mitt hår, då var det någon träningsblogg, modeblogg, x-antal hästbloggar osvosv som kommenterade, och just den blandningen gör mig osäker. Kommenterar ni verkligen för att ni bryr er om mig och vad jag skriver eller för att ni vill ha kommentarer tillbaka?
Mycket kluriga tankar nu, hade varit kul att höra era åsikter! :)

Gillar

Kommentarer