Att tänka positivt i jobbiga situationer

Från min frågemånad så fick jag en fråga som jag lovade att jag skulle svara på i ett inlägg lite bättre. Så här har jag försökt svara på det så bra jag bara kunde.. Lite svårt att ge tips på det faktiskt, brukar inte ha några speciella tips eller så som jag tar mig till av. Men ja, jag försökte iallafall :)

Brukar du se positivt ur jobbiga situationer? Kan du ge tips hur man kan tänka mer positivt? :) Och ja, jag försöker faktiskt se positivt ur jobbiga situationer. Min uppväxt har inte varit varken den rättvisaste eller lättaste. Det har varit många sömnlösa nätter, många nätter då jag gråtit mig själv till sömns. Haft en familj som inte alls vetat vad den vill, massa missförstånd och dåligt med förtroende och tillit. Har många gånger känt mig sviken av mina föräldrar och med handen på hjärtat så har jag faktistk lite svårt att lita på dem båda två. Och det är klart att det inte är speciellt enkelt, det är jätte jobbigt faktiskt. Så hur har jag då gjort för att 'överleva'? - Kan ju säga att jag inte alls vet om jag hade stått ut lika bra med allt om jag inte hade haft Oliver och hans familj. Med tåget är det ju som sagt en bit så när jag åker till honom är jag verkligen hemifrån, fast hos Oliver är det också hemma på ett sätt. Hos Oliver glömmer jag för stunden också bort allt som är jobbigt och tufft.
Vilket många gånger är detsamma med stallet, där glömmer jag också för stunden bort det som är jobbigt. Jag tror att det är super viktigt att ha "flyktställen". Alltså att ha någonstans där man kan koppla bort allt, hos en nära vän, partner eller en fritidsaktivitet.

- Sen brukar jag också iallafall försöka tänka att det faktiskt finns de som har det värre. Jag menar, det finns faktiskt de i världen som inte har kläder att sätta på sig, de som inte får mat varje dag, de som inte har det som i vår vardag är en självklarhet. Och även om jag har det lite taskigt stället med familjeförhållandet nu så har jag ju ändå tillgång till att kunna duscha varje dag, mat finns alltid, jag har en varm och go säng att kunna sova i osv osv. Snart kan jag också flytta hemifrån och "slipper" då det mesta utav de problem som får mig att må dåligt.

- Det är okej att inte vara okej. Glöm aldrig det. Det är många kvällar och dagar då mycket ligger och tynger på mina axlar och allt känns jätte jobbigt verkligen. Det är okej att hålla sig utanför då, man behöver inte alltid vara på topp. Försök att alltid sätta dig själv på första plats, men självklart inte på ett egoistiskt sätt.

- Då man har det där extremt dåliga dagarna så känner man ofta att man bara vill dra täcket över huvudet och försvinna. Och visst, nån gång är det väl okej att bara ligga kvar i sängen och ta det lugnt framför en film eller vad man nu känner för. Men låter man det bli en vana så förstör man bara för sig själv i längden. Just på de dagarna ska man faktistk inte stanna kvar i sängen, utan man ska verkligen försöka göra något av den dagen. Det behöver absolut inte vara något avancerat, städa rummet, gå en promenad, vad som helst! Stanna inte kvar i sängen hela dagen bara. Sysselsätt dig med något istället.

Gillar

Kommentarer