Att välja rätt i livet

- Bilder från google.
Det senaste dagarna har verkligen inte vara någon dans på rosor för min del. Har under dagen även skrivit lite med en super barndomskompis. Henne umgicks jag med dag in och dag ut då jag var mindre. Men då hon började sjuan så blev hon svårare att umgås med då hennes vardag förändrades betydligt mycket jämför med min eftersom att den fortsatte som vår vardag hade gjort tillsammans innan.

Såhär skrev hon;
"Jag tror att det viktigaste är att man gör saker som man mår bra av och som känns rätt. Att det kanske tog en extra termin eller ett par extra år att ta studenten spelar ingen roll i det långa loppet. Om man väljer att läsa vidare efter gymnasiet så är det viktigt att välja något man tycker om och får glädje av att göra, du kommer antagligen att jobba med det resten av livet. Jag har alltid gjort det andra förväntat sig att jag ska göra så efter gymnasiet sökte jag en utbildning på chalmers som jag inte alls ville gå men det hade gett mig ett välbetalt jobb och chalmers är ju snofsigt så det var klart att jag skulle gå där. Jag kom in men valde att tacka nej eftersom att bara tanken på att lägga 6 år av mitt liv till att utbilda mig till något jag inte ville bli gav mig ångest. Det var nog första gången jag gått emot det jag förväntades att göra och det var tufft, det var många i familjen som var missnöjda med mitt val men jag är så glad att jag gjorde det för nu vågar jag stå upp för mig själv och söker istället en utbildning som jag verkligen är intresserad av. Så stressa inte och vik dig inte under kraven andra ställer på dig, ta den tid du behöver för att börja må bättre och om du läser vidare så välj något som gör dig lycklig! :D"

Det var himla fint och extremt bra skrivit tycker jag. Och det fick mig att tänka väldigt mycket. Det hon säger är verkligen sant till 100%. Jag tror att det faktiskt finns ganska många idag som har föräldrar och närstående idag som gärna vill påverka barnens framtid för dem i fråga tror att dem vet bäst. Men i slutändan så måste ju vi ändå få välja själva. Det handlar ju om vår framtid. Och ett jobb som vi förhoppnignsvis ska pyssla med i ett stort sätt resten av livet. Då ska man inte välja något som dem runtomkring dig tycker. Utan något som du själv tycker och vill. Så ni gör väl det som är bäst för er själva?
Puss!

Gillar

Kommentarer