Avslutar kapitlet 2020

Välkommen 2021, jag hoppas du innehåller mindre kaos. Iallafall vad gäller sånt vi tar för givet i vår vardag. När jag sitter såhär och reflekterar på föregående år när det nyligen blivit ett nytt, så märker jag att varje år ändå har ungefär liknande innehåll varje år. Det finns otroligt lyckliga stunder. Det finns otroligt ledsamma stunder där hjärtat bara går sönder. Det finns stunder där man är så arg att man inte vet vart man ska ta vägen. Det finns stunder där man känner sig förvirrad, hjälplös, frustrerad och orkeslös. Jag kan hålla på i evigheter, men principen och ”grunden” ser ändå densamma ut varje år vilket gör att man summa summarum kan sammanfatta året på liknande sätt varje år; en bergochdalbana men ändå helt okej.

Sen är det klart att 2020 utmärker sig lite extra då vi fråntogs det vi lite av kanske tar för givet i vardagen. Men jag tror också att det kan tas lärdom av det. Jag har inte blivit påverkad så värst mycket av det. Tycker det är ganska skönt att man ska hålla avstånd och att det är accepterat att inte behöva krama personer man inte helt känner eller ta i hand med dem. Jag är i vanliga fall också en av de personerna som brukar handla när det inte är så mycket folk, så det är generellt inte mycket jag har behövt ”göra om” i min vardag. Var lite tufft ett tag när jag behövde åka runt så mycket med jobbet för att få kunna jobba. Det är väl en sak som inte hade hänt om denna pandemi inte hade blivit så stor. Men å andra sidan, jag har också lärt mig väldigt mycket. Fått nya bekantskaper, fått prova på nya saker och sitter nu med en annan titel på jobbet också. Är så otroligt tacksam för mitt arbete som löste det så istället för att plocka bort oss. Så, så, så tacksam. Så jag ser det som att med en sak kommer en annan, allting händer ju för en orsak. Finns alltid en mening med allt och det gäller att försöka se det positivt. Absolut kan det vara svårt att se något positivt med att någon exempelvis går bort, men bortanför det så finns det något som man kommer lära sig utav det eller ’vinna’ på det. Det är en filosofi jag har som jag aldrig kommer sluta tro på.

För att kort summera året så har jag ju bott i mitt hus nu i ett år. Min bästavän flyttade till Varberg och jag fick uppleva en extrem ensamhet. Visste i ett tidigt skede när vi började lära känna varandra att hon var en person som det skulle vara svårt att vara utan. Har sagt flera gånger att jag inte vetat vem jag umgåtts med eller pratat om livet med innan jag träffade henne. Gränsen stängde och vi fick vrida och vända på oss för att få kunna jobba ändå och slippa permitteras. Jag har renoverat och fått förverkliga något jag hade i huvudet, som också blev så bra! Min älskade mormor gick bort och jag har gråtit ofantligt mycket för det.

Kort också gott;
det har varit mycket tårar. Har stundvis mått väldigt psykiskt dåligt och trycket över bröstet har många gånger varit så tungt så jag inte vetat hur jag ska hantera det. Har varit många sömnlösa nätter och mycket känslor och tankar som skavt. Men, det har också varit skratt och glädje. Fått kvitto på att jag har ofantligt bra människor omkring mig. Som vet hur man ställer upp och finns där när det behövs.

Jag vill ändå säga att jag stänger 2020 med ödmjukhet. Jag har lärt mig mycket och växt som person. Har blivit allt bättre på att säga vad jag tycker och tänker även om det känns jobbigt. Jag har också blivit allt bättre på att inte lägga tid på folk som inte bryr sig eller engagerar sig lika mycket som mig. Är ofta den som ”jagar” på och ser till att saker och ting händer. Men har någonstans lite tappat suget på att göra det, det ska ju vara ömsesidigt. Och vet ni? Det känns så bra när man väl lär sig göra det och faktiskt inser sitt värde. För det är vad det handlar om.

Så, 2021 - jag är redo!

Årets första snö. // Årets första storhandling. // Överraskade en kompis som fyllde år.

Bestämde mig för att ha sovrummet uppe. Lillebror hjälpte mig att montera upp den gamla dörren som en gavel.

Hälsade på älsklings-Cassi. <3

Emelie flyttade in och jag köpte mig min paviljong.

Våren kikade fram. // Fick bebisgosa med bara några veckor gamla valpar. // Köpte mina första uteblommor. // Började att sova på hotell alltmer då jag låg ute med jobbet. // Min paviljong kom upp!

Emelie satte upp ljusslinga i paviljongen, blev så mysigt! // Midsommarkransen, blev sjukt maffig. Mamma kan hon!

Egenodlade jordgubbar från landet i min trädgård. // Invigde mina vinglas.

Fick besök av en barndomskompis. Tog ikapp mycket snack, var välbehöligt.

Blev felstucken när jag skulle lämna blodprov. // Fick låna pålle för att stilla min ridabstinens. // Mormor fick flyttas till hemmet och vi tömma hennes lägenhet.. // Bästisar från Småland kom och vi hade vår årliga träff med kräftor, mys och härligt häng. // Fick mina första elefantöron. // En av många fina kvällar med bad och mys under min paviljong.

Hann med ännu en tur ner till Skåne med mamma, lillebror och hans tjej. Denna gång hann vi även med en tur till Pannkaksladan.

Började renovera mitt matrum. // Färdigt efter renovering. // Mormors hörnskåp hamnade hemma hos mig tillsammans med hennes kaffeservis.<3

Fick även lite bestick från mormor. Gamla, stora bestick som gått lite i arv i familjen. Putsade dessa och se vilken skillnad!

Blev 24!

Unnade mig sista detaljen i matrummet - en matta!

Dags att julpynta. // Åt frukost i mitt fina matrum.

Dags att klä granen. // Blev även juligt på utsidan.

Julafton. <3

Pizzamys med lillebror (och hans tjej..) // Selfie! // Sista synen på julgranen. // Några av mina grabbar här och riggade för nyårsfirandet, blev en så lyckad kväll!

Gillar

Kommentarer

Hannativeskog
Hannativeskog,

Underbara bilder! Jag är också så redo för ett bättre år! 🙏🏼

nouw.com/hannativeskog
jlandgrens
jlandgrens,
Ja får hoppas att detta året blir bättre😍
nouw.com/jlandgrens
emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Ändå fina ljusglimtar från ditt 2020 och jag kan hålla med dig om att man kan lära sig från detta året, att uppskatta de lilla i vardagen och man behöver t.ex inte stå och tränga sig överallt! Saknar dig så ❤️❤️❤️❤️

nouw.com/emelieanderssoon
jlandgrens
jlandgrens,
Ja absolut har det varit det. Saknar dig med love❤️
nouw.com/jlandgrens
Enna,

Hoppas att 2021 blir bättre, och med mindre tårar 😊

sayyeastofashion.blogg.se
jlandgrens
jlandgrens,
Ja det hoppas jag också <3
nouw.com/jlandgrens
Ida,

Men så härliga minnen från 2020!! Mycket man kan ta lärdom från detta året ja, verkligen ett annorlunda år för oss alla. God fortsättning och hoppas ditt 2021 blir underbart<3

idanilssonphoto.se
jlandgrens
jlandgrens,
Ja så annorlunda år på så många sätt verkligen. God fortsättning till dig med och hoppas att ditt 2021 blir toppen!❤️
nouw.com/jlandgrens
My,

Väldigt mycket ljusglimtar trots det tråkiga som varit. Man får göra det bästa av situationen, nu taggar vi 2021 <3

mynordqvist.se
jlandgrens
jlandgrens,
Ja det har det varit. Hoppas du får ett fint 2021 med ❤️
nouw.com/jlandgrens
Anita,

Fin tillbakablick!! 😃

siliiins.blogg.se/
jlandgrens
jlandgrens,
Ja man har fått göra det bästa utav det <3
nouw.com/jlandgrens