Beslutet är taget

Beslutet är taget - Seniors ägare är underrättad - nästa vecka åker han hem igen.
Efter mycket tankar och funderingar bollade fram och tillbaka med lite olika personer i min hästrelaterade värld så har jag nu bestämt mig för att inte behålla Senior. När jag skriver det tar det faktiskt emot en aning. Just för att jag har börjat tycka om honom, och han verkar ha börjat göra detsamma med mig. Det känns uppriktigt sagt jättehäftigt att en häst började lita på mig så fort - när det tagit Senco ett halvår att göra det exempelvis. Senior är en jättego häst som gärna myser och vill verkligen göra allt för att ryttaren ska vara nöjd. Då jag ramlade av skämdes han extremt mycket, så mycket att det syntes, på en häst(?). Anledningen till att jag ramlade av var för att jag gav honom en skänkel och gjorde en fattning som han aldrig fått lära sig, som han inte förstod. För en häst som vill göra allt rätt efter ryttaren och då ryttaren dessutom ramlar av, kan det ju nästan inte bli värre. Med andra ord är det en helt underbar häst. Skon klämmer alltså som allra mest i att han inte kan alla tre gångarterna under ryttare.

Och det är helt enkelt det som ligger i grund till mitt beslut. Det hade varit en helt annan sak om han exempelvis inte var så bra på hoppning, och behövde mer fokus där om man vill ha en hopphäst. Eller att han behövde en lugn och fin igångsättning, men här är alltså problemet att lära han en helt ny grej, något så enkelt som galoppfattning. Det här är något som är långt ifrån enkelt på en ridtravare och framförallt något som är tidskrävande.
Jag har valt att se mig omkring efter en till häst eftersom att jag inom en snar framtid vill börja träna och tävla lite smått igen, också förbereda mig för den dagen som Senco tar sitt sista andetag, jag säger absolut inte att det är imorgon eller nästa vecka. Men han är 26, plötsligt kan dagen vara kommen..

Så efter lite mer än två veckor så ska han nu inom den kommande veckan transporteras hem igen, till sitt riktiga hem. I just denna situationen är jag extremt glad över att jag fick ha honom på prov, att jag inte köpte honom först. För oss båda är det nog såhär det blir bäst, jag hoppas att ägaren till Senior fortsätter leta efter någon som kan ta sig an honom och som kan ge honom ett gott och kärleksfullt hem, för det är han mer än värd. Gosehästen ♥

Gillar

Kommentarer