Cheesecake

Det du behöver är: 3 ägg 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 200g philadelphiaost 3dl vispgrädde Digistivekex

Utrustning du behöver:
Tre bunkar Mortel
Visp Slickepott/sked
Form med löstagbar kant (ca 20-26 cm i diameter)

Såhär gör du:
Dela äggen. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan. Häll sedan strösocker och vaniljsocker över gulorna. Sedan kan du ställa den bunken åt sidan ett tag. Nu ska du vispa vitorna. Dem ska vispas till ett fast skum så att du kan vända upp och ned på bunken och det ligger kvar i botten.

Nu kan du ställa bunken med äggvitorna till sidan och istället ta fram äggulorna-bunken. Nu ska det vispas till en ljusgul pösig smet. När du gjort det så blandar du i Philadelphiaosten. Och detta gör du på lägsta hastigheten på elvispen.

Nu vispar du vispgrädden. Såklart i en egen bunke. Den ska vispas lagom fast. Den ska inte vara helt rinnig men heller inte så att den stannar kvar i bunken. Kör lite på känsla!
Vispgrädden rör du nu ner i äggulesmeten på lägsta hastigheten på elvispen.

Nu har du en fin ganska ljusgul, nästan vit smet. Så nu rör du försiktigt ned de vispade äggvitorna ned i smeten. Här använde jag mig av en slickepott. Funkade fint! Smeten kommer nu bli himla pösig och fin. När du gjort det är det dags att mortla. Fram med morteln! I det egentliga receptet stod det 10 Digistivekex. Vilket alltså var tänkt för både botten och topping. 9 av dem gick åt till min botten. Så jag tipsar om att mortla 2-3 kex i taget så att dem blir riktigt smulade och se hur många kex som går åt. Beror helt på vad du själv tycker och hur du vill ha det.
När du har fixat och donat med hur mycket kexsmulor du vill ha så ska du såklart hälla upp själva smeten i formen.
Efter sisådär 5 timmar har du nu en sjukt god glassaktig tårta! Självklart kan man toppa den med några bär, typ hallon, eller vad man nu känner för! Min mamma pratade på kiwi, så det kan man ju testa om man vill. Super gott verkligen! :D

Gillar

Kommentarer