Coronaviruset

Ni har säkert redan läst en massa tankar och känslor om det här viruset tidigare. Men jag känner ändå att jag vill skriva av mig lite om det jag också. Har nu senaste veckan läst så många mail och artiklar angående Coronaviruset att det faktiskt på något vis nästan börjar kännas lite.. löjligt? Jag har personligen inte alls förstått allvaret då jag ofta upplever sånt här så långt bort. Det händer inte här liksom. Med det menar jag att jag inte köpt 8 paket extra av pasta eller 10 extra paket av toapapper. Viruset går ut på liknande symptomer som vid vanlig förkylning. Vilket betyder att man nu inte kan vara lite förkyld utan att tro att man har Corona.

Jag jobbar ju på ett stort köpcenter som ligger väldigt nära norska gränsen. Det betyder att cirka 80% av kunderna är just norskar. Gränsen är nu stängd och norskar som besökt Sverige måste sättas i karantän i 14 dagar efter ett besök isåfall. Undantag om man är norsk och jobbar i Sverige. Detta blir såklart märkbart för mig då öppettiderna på centret troligen kommer att ändras under en period då vi typ inte har några kunder alls. Jag tycker dock det är bra. För det måste vara enda sättet att få bukt på onödig spridning av det här.

Det som dock stör mig och någonstans gör mig så oerhört frustrerad och ledsen är hur människor nu vid en sån här ”katastrof” visar sitt rätta ego. Hur kan man under 14 dagar behöva ha 50 rullar toapapper och 30 paket pasta? Det finns människor som är på flykt och inte har några hem, människor som inte har möjlighet till varken mat eller tak över huvudet dagligen, människor som lever i fattigdom och inte har råd med det som vi tar förgivet. Jag tror verkligen att världen inte hade behövt varken krig, fattigdom eller svält om människor hade varit mindre egoistiska. Finns ingen som kan behöva bunkra med exempelvis så mycket toapapper som det gjorts nu under denna uppblossade tid. Tänk vilken skillnad de pengarna för de där extra toarullarna (som man egentligen inte ens behöver just då) hade gjort för någon som inte har någonting.

Ärligt, vi har större problem än ett förkylningsvirus. Tvätta händerna, som jag hoppas man annars gör rätt regelbundet? Använd sunt förnuft och sluta överkonsumera. Det är ingen zombie-apokalyps som väntas där vi behöver spika för dörrar och fönster och vara inlåsta i månader, DÅ hade jag förstått denna bunkring och hysteri. Men det är inte det det är snack om nu. Skärpning världen.

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Så jäkla bra skrivet! Och jag håller med dig! Självklart ska man vara noga med hygienen och vara försiktig, men att hamstra upp och köpa upp hela lagret så det inte räcker till dem som verkligen behöver och ligger i riskzonen är ego måste jag säga.
Så fort man råka mysa eller hosta så kollar folk snett på en, börja gå till en överdrivet och lite löjligt ❤️
nouw.com/emelieanderssoon
jlandgrens
jlandgrens,
Ja, kan tycka att det egentligen inte borde vara något nytt att ta hand om sin hygien. Matbutiker kommer fortfarande hålla öppet så förstår inte alls vitsen med att vissa köpe på sig såna sjuka mängder med grejer som inte ens är nödvändigt🙄❤️
nouw.com/jlandgrens