De gamla paret

Några fina bilder på dem genom åren hihi ♥♥
Som numera inte är ett par då dem särats. Och även jag tycker faktiskt att det är lite jobbigt. Det har varit bara Lovie och Senco i flera år nu och nu är det inte dem längre. Halva ansvaret med Lovie ligger inte längre på mig och det känns visserligen skönt men samtidigt lite tråkigt. Har lärt mig oerhört mycket på henne och hon har gett mig ofantligt mycket. Men livet går vidare och inget kan ju tyvärr vara för evigt. Nu står Senco i ett stall med fyra andra nya hästkompisar plus en stallgång vilket jag bokstavligen bara älskar!

I slutet av detta projektet var jag faktiskt en stor drivkraft då jag verkligen ville bli av med denna låsning på att inte kuna använda min egna häst hur och när jag ville. Lovie är väldigt speciell men hennes ägare är nog tyvärr ännu mer speciell. Självklart inget ont menat egentligen men det finns ju en gräns för saker och ting. Särningen verkar iallafall ha tagit väldigt hårt på Lovie vilket kan leda till att hon blir så deprimerad att hon faktiskt blir sjuk. Däremot hur Senco har tagit det verkar på Tilda och hennes mamma vara rätt bra faktiskt. Ska dit senare idag och kolla med egna ögon och själv ge en liten bedömning. Men hoppas innerligt att han mår bra, han har ju trots allt fått sig en ny liten dam. Men har man varit ihop med en och samma i flera år så är det nog även som häst svårt att släppa taget.

Tror inte att det hade blivit riktigt såhär om båda hästar bara från början hade vänjts vid att stå själv en liten stund för att den ena ska iväg på en liten ridtur istället för att bara en ska få möjlighet till det. Självklart blir hästen väldigt mycket som man gör den till. Vänjer man hästen vid att aldrig behöva stå själv i stallet utan istället bara behöva vara ensam under vissa ridturer så blir den van vid det.

Hoppas nu på att kunna använda Senco mer och kunna göra mer än att bara borsta och gosa då jag är i stallet. Självklart är det inget fel med det, men eftersom att en häst kostar både pengar och tid så ska man kunna göra mer än att bara gosa..

Gillar

Kommentarer