Det "krångliga" med stallet drar ihop sig

Veckan som varit var en sjukt jobbig sådan. Mamma åkte till Thailand i onsdags där hon ska vara i två veckor, så imorgon har hon varit där i en vecka och har ytterligare en kvar innan hon kommer hem igen. Jag har haft en sådan himla lyx att hon tagit stallet för mig då jag jobbar 11-20 pass. Så de dagarna onsdag, torsdag och fredag då jag har så långa pass så fick jag samtliga dagar ta morgonpass för att få gjort mockning och fodring färdigt för kvällen då det blir lite sent att ta stallet efter att jag slutat jobbet, som som sagt var klockan 20. Så jag var uppe alla de tre dagarna klockan 6, släppte ut dem, mockade och fodrade. Var tillbaka hemma igen runt 7.20 och gick då och la mig igen. Dock var det inte så enkelt att somna om, så jag låg bara i sängen fram tills klockan 9 då klockan återigen ringde. Runt 10-tiden åkte jag sedan iväg för att åka till jobbet där jag sedan var till klockan 20 och var sedan hemma igen strax innan 21-tiden. I säng vid 22-23 tiden. Att göra detta tre dagar i rad var jobbigt, haha.

Framöver kommer dessa dagar bli fler av däremot, så det är nog bara till att vänja sig lite. Stallägaren har under en väldigt lång period haft problem med sin höft, fått den opererad men det blev dock inte helt hundra. Så nästa onsdag (10de) så har hon fått ny operationstid för att få operera sin höft. Detta innebär att hon är fast med sina kryckor i minst 6 veckor. Därefter ska hon ta det lugnt och bör med andra ord inte ställa sig bredvid någon häst det första hon gör 😉 Så detta innebär ju givetvis betydligt mycket fler stallpass då en "går bort" i schemaläggningen där. Dels är det ju jag som åker på det då Tilda går i skola och den andra inackorderingen anser att det är för tidigt att ta ut hästarna runt 6 (?!) så hon står gärna över under vardagarna. Dock är det nog bara även för henne att "bita i det sura äpplet" framöver då vi bara måste hjälpas åt. Sen är det definitivt inte för tidigt att släppa ut hästarna vid 6 tiden. Kommer de in runt sju-åtta tiden kan man ju själv räkna timmarna för hästarna instängda inne i ett begränsat utymme. Tror inte de klagar precis 😊 Hur som helst så är jag nu väldigt glad över att det blir ljusare och ljusare för var dag som går. För varje dag som går närmar vi oss också våren och sommaren mer också. Det känns jätteskönt och med mina små "hemlisar" som jag har i bagaget är jag lite taggad faktiskt. Blir mindre jobbigt att gå upp på morgonen och man får lite mer tid på eftermiddagen i de ljusa.
Nu måste jag börja göra mig iordning för sängen då jag ska upp strax innan 6 imorgon för att vara på personalmöte klockan 7, haha aldrig vila 😉

Gillar

Kommentarer