ELT-sadelgjord

Jag har ju nämnt tidigare att Cassi har lite sadeltvångsaktigt.. Sadelgjorden jag har är absolut inte optimal, i synnerhet inte om hon då har lite sadeltvång. Hur som helst så blev jag tipsad av min fasters kompis av en sadelgjord som ska vara väldigt bra för just sadeltvång.
Det är givetvis ELT-sadelgjorden!

Såhär skriver dem om den:
Sadelgjord från Eric Le Tixerant. Kallas även för den franska gjorden. Den unika ergonomiska designen förebygger många onödiga belastningsskador och har en massa andra positiva effekter.

*Blodgenomströmningen ökar och hästen har lättare att andas
*Den fördelar trycket mot bröstmuskeln
* Hästen får ett friare rörelsemönster
*För bästa komfort är elastisiteten centrerad under hästen
*Om man har problem med att sadeln glider åt sidan, fram eller bak så detta en väldigt bra gjord då gummiplattan på gjorden gör så sadelgjorden stannar i sitt läge
*Bra för hästar med sadeltvång

Denna sadelgjord ligger ny dock på rätt saftiga 1700kr (minst). Men och andra sidan är vi ju rätt duktiga på att lägga mer eller mindre hela lönerna på en bra sadel som passar hästen. Det är ju egentligen minst lika viktigt att ha en bra sadelgjord. Denna kan nog passa Cassi alldeles utmärkt. Som tur är kan man få tag på dem begagnade, där man då kan spara några hundralappar. Helt klart värt det! En ELT-gjord får det bli till Donnan!

Någon av mina läsare som har en sån här gjord? Vad tycker ni om den?
-🌸-

Gillar

Kommentarer

Nattis
Nattis,
Hästar är dyrt asså :O!
nouw.com/nattis