En av många drömmar

En dröm som jag säkert haft hela livet är att bo på en gård. Ha kanske två-tre egna hästar plus några inackorderingshästar så man inte behöver vara ensam. Så att man har sällskap i stallet och i ridhuset/paddocken eller liknanade.
Dock är jag medveten om att det är väldigt långt ifrån något som kommer att hända i dagsläget tyvärr. Däremot kvarstår ändå drömmen. Och i den gården skulle jag som sagt vilja ha iallafall ett ridhus också. Så att man under vintertid inte är så fruktansvärt låst om hästen inte har skor och broddar. Visst finns det ju skogsvägar och ängar som ofta är ganska så säkra. Men sen vet man ju aldrig om det ligger någon liten isplätt som man kan halka till på där ute i skogen.
Vilket är ett ganska så bra exempel till nu, innan snön la sig här så regnade det en hel del och sedan frös allt, så under våra ungefär 10 cm snö så ligger det små luriga isfläckar under. Och jag vågar då helt enkelt inte att utmana ödet och sitta upp på Senco och rida ut eftersom att han inte har varken skor eller broddar.
Så i ett sånt här läge hade det varit perfekt med ett ridhus. Visserligen är Senco varken en dressyrhäst eller hopphäst. Men jag tror att Senco hade varit super nöjd över att bara få springa av sig i ett isfritt ridhus!

Det känns som att det finns lite mer fördelar med paddock och ridhus. Har man lite ont om tid men ändå måste ta ett litet pass med hästen så är ju ridhuset eller paddocken perfekt! Man kan longera, jobba hästen från marken eller bara ta några snabba varv liksom. Har man inget ridhus eller paddock blir det däremot lite mer jobb om det till exempel är kallt ute. Då ska det på allt mer kläder och man måste ta sig ut.
Däremot tycker jag ju om både skogen och stranden. Men det krävs att man har ganska så gott om tid för att få till ett bra pass om man ska ut i skogen så.

Bild nummer två är förresten i princip så jag tänker mig att jag skulle vilja ha.
Men som sagt är det en dröm, och kanske en ganska så svår att få till då det krävs ganska så mycket pengar.. Men drömma kan man ju alltid som sagt!! :)
- google

Gillar

Kommentarer