En fråga och ett långt svar

Hur blir det med din häst? Har du bestämt dig med hur du ska göra och så?
Alltså det här är jätte svårt för mig.. Senco har funnits med i mitt liv sedan jag var jätte liten, så han är ju ingen man bara kan säga hejdå till och sen är det jätte bra liksom. Anledningen till att jag först började tänka på att sälja/låna ut honom var för att jag bodde en bit ifrån och inte hade möjlighet till att kunna vara hos honom så ofta som jag ville. Och sedan på helgerna är jag ju oftast med Oliver, och då måste jag be Tilda att mocka och visst dem gör det.. Men jag tycker det är jätte jobbigt att fråga andra om hjälp när jag ska göra det själv egentligen. Men nu är vi tillbaka i de "gamla" huset igen och jag är återigen rätt nära honom och har möjlighet att komma till honom i princip när som helst. Plus att han även funkar att rida ihop med Tildas hästar och jag ska snart prova att rida på honom själv. Så han börjar bli en roligare häst, han är inte låst längre och det känns som att det finns så många fler möjligheter hos Anna-Lena (alltså ägaren till stallet Senco står i nu) än vad det gjorde i det förra stallet.
Men trots detta så har jag som sagt ändå funderat på att släppa iväg honom ett tag. Men jag vill inte att han ska bli misskött. Så ska han lånas ut ska det vara genom någon jag känner så att jag vet vart han hamnar och hur den han hamnar hos är i förhållande till hästar. Så det är faktiskt hela två stycken i nuläget som är intresserad av honom.

Den första av dem bor några kommuner bort bara, så inte så jätte långt härifrån. Hon behöver iallafall en sällskapshäst till hennes sällskapshäst. Hennes 'riktiga' häst hade gått bort för ett tag sedan och nu var det då bara sällskapshästen kvar. Så den står som en inackordering hos hennes granne men hon vill gärna ta hem den till sig igen. Hon är också spekulant på en häst som står hos en hästverksamhet som ska läggas ned. Dock vet dem inte när dem ska lägga ner verksamheten eller vilka hästar som ska säljas. Men hon har iallafall satt att hon är i behov av en sällskapshäst till iallafall sommaren. Hon är förövrigt en jätte pillig människa och ser verkligen till hästarnas bästa. Hon gav en utav mina tidigare favorithästar ungefär fem extra levnadsår för att hon brydde sig så himla mycket. Så det känns verkligen jätte bra! Plus att jag inte behöver sälja Senco, och jag vet att han antagligen skulle få det toppen bra hos henne.

Sedan den andra som också är spekulant på honom vet jag dock inte så mycket om. Hon är en vän till min faster och jag fattade det som att hon också behövde en sällskapshäst. Dock så gick de hästarna på lösdrift och jag är inte så jätte säker på om det är någon bra idé för Senco med tanke på att han börjar bli rätt gammal.. Men ja.. Jag vet inte alls egentligen.

Men som sagt, det finns ju en annan häst också. Jag tänker inte sopa det under mattan, och återigen, ja. Jag är intresserad av den hästen. Men jag tänker inte ge några beslut eller uttala mig något större om den hästen förrän jag har provridit den. Så så ligger det till! :)

Gillar

Kommentarer