En fruktansvärd och en fantastisk nyhet

Nu vänner! Nu har jag både bra och dåliga nyheter, som rubriken säger. Den "fruktansvärda" nyheten är att jag som sagt fortfarande inte är helt frisk.. Orken och lusten till typ allt är lika med noll och det känns helt fruktansvärt att det inte finns något sug att åka till stallet.. Det kan i och för sig bero på att mina tankar är någon helt annanstans och planerar..

Jag skrev ju häromdagen att det var tack vare stallplatsen jag hade nu som jag kunde ha två hästar. Men efter att ha tänkt på det en hel del så tänkte jag till en gång till och ställde mig frågan om det verkligen inte fanns ett enda mindre stall till i hela kommunen som hade åtminstone en liten ordentlig ridbana?
Så jag frågade på "lokalgrupperna" på Facebook. Folk nappade direkt! Bara några timmar senare satt jag med fem olika stall som allihop hade paddock och ridbana och inte hade skyhöga stallhyror.
Efter att gått igenom lite bilder, gjort plus- och minuslistor och räknat lite så åkte jag i lördags och kikade på ett stall. Jag bestämde mig mer eller mindre direkt på plats. Men valde ändå att köra ett "sista snack" med mamma och syster. De båda tog det riktigt positivt och tyckte absolut att vi ska prova.

I detta stallet finns det både paddock och ett mindre ridhus. Fri tillgång på hö för hästarna ute i vinterhagen och det ingår även i hyran. Vilket betyder att det är bye-bye med att fixa och släpa på eget hö, haha! Jag slipper in-och utsläpp, är ingen jättebörda för mig egentligen, men ändå något som kalkylerats in som ett plus på mina listor. Ordentliga boxar, värmerum och en fin sadelkammare där det är organiserat. Superfina ridvägar (även om kanske inget slår de som finns runtom just här jag bor..) och få men mycket trevliga människor! Alla hästarna står i samma hage (förutsatt att det funkar) vilket jag tror jag kan vara bra, speciellt för Senco med sin separationsångest.

Så i slutet på månaden/början på nästa månad ska jag flytta dem till det nya stallet. Ska bli jättespännande! Det var detta jag höll lite hemligt häromdagen eftersom att jag vet att det säkert kommer dra lite frågor och funderingar, så jag ville ha det spikat innan jag berättade något här. Men nu är det som sagt spikat och jag känner mig jätteglad!
För att också bespara mig själv lite frågor så tänkte jag också berätta varför jag bestämt mig för detta.
Lanzo mer eller mindre kräver en paddock, för att verkligen kunna få utlopp för sin energi och ordentligt kunna ridas igenom. Speciellt nu när han ska sättas igång. Vidare är det också bra för när tiden blir mindre, som exempelvis de dagar jag jobbar sent, mörkret kommer fort osv, då måste jag inte bege mig ut för att rida hästen. Utan jag kan bara gå ut i paddocken med hästen eller öppna ridhuset. Då blir det inga "hål" för honom och hans träning.

Hur gynnar då detta Senco? Jag tror någonstans att det kommer göra det, dubbelt så mycket som vad det gör där han står idag faktiskt. Alla mina tankar och funderingar är redan i det här nya stallet nu, hur jag ska organisera mig där, hur jag ska lägga upp pass osv. Min lust och vilja kommer bli så himla mycket större där. Detta är ett stall jag verkligen valt ut, inte bara tagit vad som är närmast. Med enbart Senco hade det inte funkat att stalla upp honom där, för det är för mycket pengar i månaden för saker som jag inte behöver till just honom. Men nu när jag ändå har Lanzo så blir det en annan sak.

Prinsen 💓

Iiih! Känner mig så himla taggad på detta. Det ska bli så roligt! Nu kommer hästarna få det superbra och en lycklig ägare med massa ny energi och lust. Det här kommer bli SÅ bra!
Självklart ska ni få vara med under min flytt från nuvarande stall till det nya 😉 
​Är ni lika taggade på det nya kapitlet som kommer komma som vad jag är? Wie!

-🌸-

Gillar

Kommentarer

Emelie Andersson ,
Åh vad kul! Det är du värd!
emeliiiiieandersson.blogg.se
Denise,
Låter ju som att det kommer bli toppen! 😃
hundlivet.se
Kunney,
åh va spännande med flytt!
bimbolie.blogg.se