Ett litet ridpass

Förra veckan så red ju jag och Beata. I tisdags red vi inte eftersom att det blåste väldigt kallt och hon hade inte riktigt kläder för att rida så vi stannade kvar i stallet och pysslade lite istället.

Men, jag tänkte berätta lite om förra veckan då jag fick agera lite ridlärare eftersom att Senco inte riktigt lydde ;)
Pågrund av att det fortfarande var lite halt på vissa skogsvägar så fick vi ta asfaltsvägen och försöka ta en tur så sett. Och ibland får Senco (hästen som hon rider på framför på bilden nedan) för sig att testa den som rider på honom. Så ute på stora vägen så sticker han ut rumpan och drar ut i vägen och börjar öka farten allt mer.

Beata har tidigare bara ridit lite på ridskolor och hästar på ridskolor i vanliga fall är såpass snälla så det är inte så ofta man får vara med om att hästar gör så. Därav kanske inte så mycket kunskaper om hur man ska bete sig eller vad man ska göra om något sådant händer. Så Beata blev lite rädd och visste inte vad hon skulle göra. Jag fick då försöka instruera henne om vad hon skulle göra för att få in hästen till kanten igen så att bussen och bilen kunde köra förbi. (Vi har en väldig tur som bor på en ö där dem flesta är såpass snälla och stannar och väntar tills dumma hästar har flyttat på sig ;))

När hon väl hade kommit in till kanten och fått stopp på Senco så tyckte jag att vi skulle ta en liten 'lektion' så att hon om det hände fler gånger då visste vad hon skulle göra. Och eftersom att hela asfaltsvägen tillbaka hem var ren så körde vi lite skänkelvikningar och jag gav henne lite tips på hur man håller hästen precis där man vill ha honom.

Dessa två hästar är rätt så känsliga på viktförflyttning vilket kan vara både en bra fördel men också en nackdel för dem som inte är så vana. Speciellt Lovie är väldigt viktförflyttningskänslig eftersom att hon är dressyrhäst. Hästen jag rider på alltså. Så på henne har jag lärt mig en hel del och det kan jag ju nu tycka att jag kan dra nytta av då jag faktiskt får lära ut vad jag har lärt mig! Tyckte jag var super kul och jag och Beata ska fortsätta att jobba på det möjligen nästa vecka. Får bara hoppas att vädret är med oss så att vi kan ta en tur då.

Är detta något ni vill ha mer av? Att jag berättar om ridturerna och kanske ger lite tips från min ridning och mina kunskaper. Eller berättar om hur hästarna funkar och sånt? För jag delar super gärna med mig! :)

Gillar

Kommentarer