Fem saker att bli bättre på

Släppa saker som jag har noll makt över fortare. Och sluta älta.
Som exempel i lördags, då hade jag en "mellanlandning" hemma efter att ha kommit hem från A tills dess att jag skulle jobba på söndagen och sen åka till Borås senare samma kväll. Lördagen hade då varit perfekt för att packa klart det sista, tvätta och lägga mig i tid. Tvätta bilen och lite annat sånt småpill som jag känner ett behov av att göra. Istället hängde jag med några kompisar på något som jag trodde skulle bli kul, men som i själva verket bara blev bortkastad tid. Satt i princip hela bilresan och bara ältade hur onödigt det kändes och hur jag ångrade att jag bara inte stannade hemma. Klassiskt mig! Fanns ju ingenting jag kunde göra åt saken där och då att jag följde med och inte stannade hemma. Snarare mer bortkastad tid och sitta och älta det missnöjet.

Göra matschema och bli bättre på att ha matlådor i frysen.

Detta har jag bara blivit sämre och sämre på. Men det har jag märkt också går mycket upp och ner. Har perioder då jag är superduktig på det men nu det senaste har jag knappt haft bröd hemma. Mycket har nog legat i bristen på intresse då jag knappt varit hemma alls. Har mest varit hemma och vänt faktiskt, klart att det inte lockar jättemycket med att handla hem en massa mat som jag sen ändå får slänga. Eller att ställa sig och laga mat i all hast bara för att direkt lägga in i frysen. Men, det kommer framöver att bli bättre!

Ha en bestämd dag i veckan då jag veckohandlar.

Jag älskar verkligen att handla. Tycker det är så rogivande på något vis och gå runt på Ica med min självscanner och strosa. Sen att ha en bestämd dag kanske blir svårt att hålla då mitt normala schema kommer att gå igång allt mer och mer nu, men att ha en någorlunda samma dag som det görs på är nog bra så att det blir en rutin. Småhandla lite då och då känns verkligen som något som blir som en pengabov. Impulsköpandet vill jag komma ifrån.

Röra på mig mer.

Påbörjade ju att gå raskt varvat med att jogga lite i motionsspåret för några månader sedan. Tyvärr har jag blivit expert på ursäkter och har det senaste gångerna haft väldigt mycket sådana för att inte få det gjort. Det kombinerat med bättre matrutiner och mat överlag tror jag kan göra susen för att få bättre form på min kropp. Är absolut inte ute efter att bli någon fitnessqueen men vill samtidigt genuint må bra i min kropp och då behöver jag forma till den något. Men vill samtidigt inte ha någon press på mig, tror det blir bäst om viljan kommer självmant. Tveksam på om något sånt funkar i längden under tvång.


Spara mer.

Just nu är min ekonomi kaos. Bokstavligen. Med tanke på hela corona-situationen och hur hårt det har drabbat staden jag bor i så är det såklart inte så konstigt. Men målet är givetvis att bli bättre på att planera, vilket jag märker allt mer och mer verkligen är A och O.

Fryst mango

A fixade mango till mig i fredags, hur söt? Roliga är att han tittade konstigt på mig när jag första gången berättade för honom att jag ville ha det. Han provsmakade därefter en, såg lite skeptisk ut men tog sedan några till. Och nu sist så åt han faktiskt några han också. Han var inte svårövertalad, haha! Det är nästan bättre än choklad, älskar!

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Åh mango bästa!! Kan hålla med om flera punkter till mig själv, bättra oss ihop? 😉❤️
nouw.com/emelieanderssoon
jlandgrens
jlandgrens,
Haha det låter som en deal!😉
nouw.com/jlandgrens
Malin,
Bra av dig att stanna upp och ta en funderare på vad du behöver bli bättre på, sådana vardagsgrejer är lätt att glömma av!
maolions.blogg.se
jlandgrens
jlandgrens,
Ja det är viktigt att göra ibland. även med saker man gör bra. Kram!
nouw.com/jlandgrens
Frida,
Bra lista på saker att förbättra. Älta kunde jag göra mycket förr. Men jag har lärt mig i de flesta fall att bara släppa saker (inte alltid), men när man gör det så mår man så mkt bättre och kan spendera sin energi på annat 😊
fridachristina.com
jlandgrens
jlandgrens,
Så skönt att du har kunnat släppa det allt mer. Något jag fortfarande behöver jobba på haha..
nouw.com/jlandgrens