Flätlockar ✯

I mitt senaste Q/A - inlägg så var det någon som undrade hur jag hade gjort mitt hår på midsommar. Om jag hade använt locktång osv. Nu ska ni få mina bästa tips på hur man får lockigt hår.
Framförallt om man har långt och tjockt hår!
För mig funkar knappt några locktänger för långvariga lockar. Eller ja, tängerna jag har testat hitills har inte varit så bra iallafall. Kan också ha varit att hårsprayen jag använt efter inte varit tillräckligt bra eller att värmeskyddet inte fyllde sin funktion riktigt.

Så.. För att jag ska få bästa lockresultatet blöter jag mitt hår och gör sedan inbakade flätor. Som på bilderna nedan. Och låter sen dessa flätor sitta kvar i minst en dag för att få så bra lockar som möjligt.
Vanligast har varit att jag duschat innan flätorna har hamnat i håret. Men ska man ha lockigt hår dagen efter till exempel så föreslår jag att man bara använder sig av en vanlig sprayflaska som man fyller med vatten och blöter håret med. Annars kanske det inte hinner torka till dagen efter. Vilket kan hända om man har lite tjockare hår. Super enkelt är det, och massor av lockar får man! :D

Gillar

Kommentarer