Första sittningen på ryggen avklarad

I förrgår (onsdags) så red jag för första gången på Senior. För att snabbt berätta lite hur det gick så käkade jag bland annat lite grus, haha. Men innan dess så var jag spänd och aningen nervös faktiskt. Han har en maffig skritt och traven är helt magisk, vilket egentligen inte riktigt går ihop då han faktiskt är en travare och de normalt har en väldigt "klumpig" ridtrav. Red även några varv i trav där jag även kunde sitta ner (att tillägga här är det något som jag normalt har fruktansvärt svårt för), så han har en fantastiskt arbetad dressyrtrav. Det är dock mycket som behöver arbetas på, vilket jag kände efter bara en gång. Galoppskänkeln funkar exempelvis inte alls för tillfället..

Tanken var inte att köra ett riktigt svettpass eller så, utan jag ville mest bara prova alla gångarter. Då jag skulle prova galoppen så gjorde han dock ett litet glädjeskutt, vände i luften och jag åkte helt enkelt av. Jag tog emot med handleden så jag har nu i två dagar haft väldigt ont i armen, men det är inte så mycket värre än en relativt kraftig stukning, haha, det kunde ju varit värre! Skyller dock inte avramligen på Senior, sadeln som jag provade på honom passade honom, men inte mig. Vilket ledde till att jag inte alls satt bra, som givetvis kunde varit en bidragande faktor till att jag inte kunde sitta kvar i sadeln.

Förutom detta är jag trots allt nöjd. Det ska bli spännande att få börja vår resa. Jag kommer dock få göra en igångsättning på honom eftersom att det känns som det bästa alternativet för oss båda. Det finns också en del saker som måste införskaffas till främst honom, men också till mig. Sporrar är en sådan sak som jag kände att jag skulle kunna behöva på honom, just för att han är en sådan som behöver känna skänklarna hela tiden för att hålla fart. Där kan jag då ha användning för sporrarna då jag bara behöver peta lite. Men sen behöver det ju inte vara så att jag behöver dem hela tiden, det kanske bara är nu under igångsättningen. Tror också att han till och med skulle kunna behöva benskydd, någon som har något tips på några bra? Senco har ju bara boots så det där med att köpa benskydd själv är något som är lite nytt just nu, haha 😉
Canon EOS 600D 18-55mm

Gillar

Kommentarer