Frågemånad: Svar till andra veckan

Vad ser du dig själv om 5 år?
Hm.. Om fem år är jag nästan 23, så då hoppas jag att jag har egen bostad. Förhoppningsvis tillsammans med Oliver. Jag har häst uppstallad på något fint stall med tillgång till iallafall paddock. Men vid 23års ålder börjar det väl också bli dags att stadga sig och slå sig till ro. Men framtiden är svår att lova något om. Men så skulle jag iallafall vilja att det var.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Oj.. Sånt här tycker jag verkligen är jätte svårt.. Men jag skulle väl beskriva mig själv som ganska glad och omtänksam. Eller ja, det är iallafall så jag vill framstå. Men som om jag lyckas eller ej, är väl i princip bara min omgivning som kan svara på.

Vad är dina drömmar och mål med ridningen? :)
För tillfället har jag lagt mina mål lite på hyllan inom ridningen. Finns inte riktigt så mycket mål att sätta med Senco. Visst är väl ett mål att få honom att bli helt självständig. Att få honom tycka att det är okej med att sticka ut på en långrunda bara jag och han och njuta utan att han blir överstressad och inte vet var han ska ta vägen. Men tyvärr så är det inte något jag vet om jag kommer kunna uppnå helt till 100% då han under en sån lång tid blivit van vid att inte behöva göra göra ensam. Kortare rundor gör vi utan några som helst problem. Så ja, några direkta mål inom ridningen har jag nog inte för tillfället.
Däremot drömmar inom ridningen är väl lite mer 'seriösa'. Vill ju nån gång, snart ha en häst som tål lite mer jobb i både hoppning och dressyr. Kanske till och med börja tävla igen, vem vet.

Har bloggen stärkt dig på något sätt, isf hur?
Här på bloggen så skriver jag ju väldigt mycket om mot- och medgång tillsammans med Senco. En väldigt bra sak med det är att man tillsammans med er kan bolla tips och tricks. Och det är ju verkligen något som stärkt mig. Förövrigt så skriver jag ju som sagt väldigt mycket här om typ allt mellan himmel och jord så lite som en dagbok är det väl! :)

Säg tre bloggar som du läser dagligen.
Rebecka Karlsson - http://justjumping.blogg.se/
Emelie Andersson - http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Nellie Berntsson - http://nellieberntsson.metromode.se/

Vilka för och nackdelar finns det med Senco?
En nackdel är att man som sagt inte kan ta ut honom på en riktig långtur och bara njuta av skogslugnet, än. Sen vet jag faktiskt inte om jag tycker det finns så mycket fler nackdelar med honom faktikskt.. En av många fördelar med honom är att han typ alltid kommer till mig när jag ska hämta honom ifrån hagen. Som till exempel Tildas hästar, dem springer typ bara iväg när man ska hämta dem eller någon utav dem. Så att Senco kommer direkt är verkligen en fet fördel!
En annan fördel är att vem som helst verkligen kan sätta sig upp i sadeln på honom, både kunnig som nybörjare. Han flexar helt enkelt! Var en som red på Senco nån gång ibland sådär när han stod tillsammans med Lovie, och när hon red så blev han en dressyrhäst typ. Grymt!
Oliver (hehehehe) ska ju lära sig att rida på Senco, och där är jag inte orolig alls eftersom att Senco är verkligen den ultimata nybörjarhästen. Ska man trava så känner han av direkt när ryttaren som är på inte alls hänger med eller känner sig bekväm, då stannar Senco helt enkelt. Han känner verkligen igenom vad för ryttare som sitter på och det handlar absolut inte om lathet då han stannar. Jag menar, hur mångar hästar gör så?
På denna bild till exempel, så sitter min kusin Paula på Senco. Hon som är lite sådär halvrädd för hästar och gärna håller sig borta ifrån dem. Då detta kort togs så var även Paulas kompis Annika med, och hon är väl lite lik Paula när det gäller hästar. Men Annika travade faktiskt några steg med Senco då, dock så var hon ju inte helt hundra på det hela så han stannade ju såklart. Precis som att han vill lära henne göra rätt. Åh min fyrbenta prins <>

Gillar

Kommentarer