Frågemånad: Svar till första veckan

Om du fick ge ETT livsråd till någon som denne skulle leva efter hela livet, vad skulle du säga?
Oj. Shit.. Jag vet typ inte.. Att inte ta något förgivet kanske.

Eftersom att senco är travhäst, kör du vagn bakom honom då? Och om ja, behöver hästen vara viktbärande då? Är han viktbärande?:)
Nej jag kör inte vagn bakom honom. Senco var tidigare tränad för att köra sulky efter sig, vilket är en väldigt lätt vagn plus att det bara finns plats för en på en sådan. Förövrigt så klassar iallafall inte jag Senco som speciellt viktbärande då man verkligen ibland kan märka på honom om det är tung. Var någon som jag kastade upp på Senco en gång som nog inte alls var bra, man kunde verkligen se på Senco att det var jobbigt. Han hamnade i total obalans och det såg i princip lite ut som Bambi på hal is. Så nej, Senco är nog inte viktbärande. Dock så bär han upp mig utan några som helst problem! Har du några maffiga tips på hur man bäst musklar en häst? Eftersom du börjat rida och verkligen schemalägger Sencos ridning nu så har du väl något bra tips? Tänker väl mest på ryggmuskler och så. Kram och tack för en toppen blogg! :-D Vad roligt att du faktiskt frågar detta med tanke på att jag och Tilda diskuterade det under förra veckan, haha! Men något som är väldigt bra för att bygga grundmusklerna är att promenera. Skritta helt enkelt. För så skulle du väl själv börja om du ska börja träna? Därefter får man bygga på träningen vartefter.
Men just ryggmuskler är ju något du kommer känna av om hästen har eller inte om du till exempel rider barbacka. Är det lite brist på ryggmuskler så kommer du att känna hästens ryggrad betydligt tydligare och du kommer att få ganska så ont i rumpan. Sen kan man ju självklart få ont i rumpan utav att man bara inte är van vid att ha sin rumpa placerad på en hästrygg också. Men ryggmusklerna på hästen kan faktiskt underlätta lite där också.
Hur man då bygger dem bäst är genom dressyr eller att träna i uppförsbackar. Både ner och upp. Berätta lite om din drömhäst.
Oh. Maffig ska den vara! Och med det menar jag lite grövre i kroppsbyggnad, inte ardenner häst alltså haha
Gärna lite flex så att man kan träna både dressyr och hoppning. Sen så tycker jag om de här översnälla hästarna som Senco är. Säger man "kom" så kommer han och går efter mig som en snäll och lydig hund ungefär. Plus att såfort han ser mig nära hagen så kommer han till öppningen illa kvickt. Så, självklart är min absoluta drömhäst även så. Det ska heller inte vara några problem med praktiska saker som att sko/värka, klippa eller lasta.
När det kommer till utseendet så vet jag faktiskt inte om jag har direkt en som verkligen är *wow, sådär ser drömhästen ut verkligen!* Men jag tycker att fux är väldigt fina. Eller såna indianhästar!! Åh gud.. Helt enkelt brun i de olika nyanserna eller med lite vitt inblandat. Så ser nog någon utav mina drömhästar ut. Haha! Slänger in ett litet kollage med lite olika utseenden som jag absolut inte skulla tacka nej till. Plus den längst ned till höger är ju också himla fin. Har dock ingen aning om vad den 'färgen' kallas. Men om någon vet, så let me know! Bilderna är också lånade från google.

Har du någon förebild, isf vem?
Hm. Jag ser väldigt mycket upp till mina två äldre syskon faktiskt. Men utöver det kan jag nog inte säga att det finns någon som jag verkligen ser upp till och vill bli som.

Vem är din bästa vän?
Min bästa vän är nog min pojkvän eller Senco.

Vilka för och nackdelar finns det med egen häst? Såklart är väl allt jobb som ligger bakom en liten nackdel. Det är också en väldigt dyr sport. I månaden går det åt fleera hundralappar till att som behövs.
Fördelen med egen häst är ju att den verkligen är din. Du får göra precis vad du vill med den, du får ha vad du vill på den, färger på schabrak, grimmor, benskydd och ja, allt! Allt är ju upp till dig. Och det tycker iallafall jag är väldigt roligt. Sen alla framgångar man tillsammans kan göra är också fantastiskt roligt. Plus att en häst ger verkligen allt. Den sviker en aldrig, precis som egentligen vilket annat fyrbent djur som helst. Men ja!


Frågemånaden fortsätter! Fortsätt ösa in frågor med just det ni undrar om mig, bloggen, pojkvännen, hästen eller vad som nu kan tänkas! Varje onsdag denna månad kommer jag svarar jag på frågorna som har kommit in sedan då denna typ av svarsinlägg. Så fortsätt! :D

Gillar

Kommentarer