Frågemånad: Svar till tredje veckan

Din favoritfärg? :)
Hm. Jag vet faktiskt inte! Finns många fina färger. Tycker väl mer om de ljusare färgerna, egentligen är väl alla färger fina i en ljus nyans! :D

Brukar du klippa/raka Senco någonstans?
Nej. Rakat honom tror jag aldrig att vi gjort, just för att han ganska lätt fryser, så det har aldrig blivit av. Dock har jag några gånger funderat på det eftersom att det är så himla jobbigt då han heeela tiden rullar sig och då med den tjocka pälsen så blir det en del extrajobb, haha. Men att raka honom bara för den delen tycker jag låter lite egoistiskt, så la det på hyllan och införskaffade torrschampo istället. Dock egentligen ganska meningslöst eftersom att han lika fort rullar sig i lera när han kommer ut i hagen igen, men jaja. Klippning har jag heller inte gjort på honom, har väl funderat på att fixa hovskägget, men och andra sidan så blir både hovskägget och kronranden väldigt fina till sommaren då det förövrigt typ bara är då man tänker på sånt så det brukar ordna sig självt. Dessutom så är han såpass gammal så han behöver inte vara tiptop hela tiden.

Säg något som du är stolt över dig själv med?
Att jag fortfarande lever och inte har gett upp efter allt som jag fått gå igenom det senaste året faktiskt.

Du skriver sällan om din pappa. Varför?
Tycker du att jag skriver mycket om resten av min familj? :-)

Hur är Senco i hantering? Är han rädd för något? Senco är en väldigt snäll häst. Så all hantering är i princip problemfritt. Lite dumt att säga så då det ibland helt plötsligt faktiskt kan uppstå problem, men för det mesta är det inga problem med något i hantering. Att värka honom är inga problem, han står lugnt och fint. Att duscha/spola fick jag bevis på i måndags att det heller inte var några problem, han stod lugnt och fint och verkade tycka att det var väldigt skönt.
Däremot lastning på transport har jag inte någon som helst aning om hur det går. Men eftersom att han inte ska flyttas någon lång sträcka, antagligen någonsin mer så är det inte något vi direkt behöver tänka på.
När man är ute och rider så kan ibland högljudda fordon så som traktor, lastbil, fyrhjuling eller moped bli lite läskiga. Inte i alla fallen, men ibland händer det. Annars finns det faktiskt inte så mycket han direkt är rädd för, och det är ju bra med en hyfsat orädd häst! :)

Vad gör du helst en ledig idag?
Tar det väldigt lugnt faktiskt. Antagligen sover ut, hänger en del i stallet, gosar med hästen och borstar massor på honom och kanske till och med rider en sväng. Eller så är jag med Oliver. Oftast så de lediga dagarna ser ut, fast det kanske inte är så ledigt. Och då är det ju självklart förutsatt att det är fint väder! Är det inte det så är det väl filmkväll eller något som gäller ;)

Kan du inte berätta lite mer om Sencos bakgrund?
Hm. Det här var en lite klurig fråga. Hur menar du med bakgrund? Han köptes ju som ridhäst till min syster för ett x-antal år sedan. Har inte alls någon aning om hur exakt gammal han kan ha varit men jag har för mig att jag var runt 5-6 år, så räkna själv ;) Jag antar att han såldes för att han inte kvalificerade sig som tillräcklig travhäst och därmed är han heller inte direkt utbildad i varken dressyr eller hoppning. Däremot kan han lite småsaker i dressyr. Men som sagt, han är bara en vanlig enkel ridhäst. Var det ett sådant svar du ville ha? Annars får du gärna utveckla frågan och få svar på den nästa onsdag istället.

Vad älskar du mest med ridningen? <>
Åh, det enorma friheten! Hur härligt är det inte att bara släppa hästen och låta den springa och bara hänga på? Eller bara den maffiga känslan av att sitta där uppe på hästryggen, alltså ett djur på flera hundra kilo och ha full kontroll. Sen ridningen med Senco är ju väldigt rolig eftersom att han är en väldigt omtyckt häst av typ alla barn som bor här runtomkring, han är väl i princip alla barns drömhäst. Så fort dem ser oss ute så hör man *Åh, det är Senco!! Snälla får vi klappa?* Och det är ju extremt roligt! Sen är ju som sagt Senco som min hund, han gör allt för mig, perfekta nybörjar hästen. Så när man är van vid det så att rida en annan häst sen blir ju en omkastning och då blir det lite utmaning på det, så det är verkligen något jag älskar med ridningen! :D

Och självklart så fortsätter frågemånaden! Två veckor kvar av att mer eller mindre garanterat få svar på dina frågor och funderingar rörande mig och mitt liv. Vad undrar du?! :)

Gillar

Kommentarer