Frågor och svar om hästsituationen

 Det har rullat in lite frågor gällande Lanzo och sådär, så tänkte att jag skulle besvara de vanligaste frågorna i detta inlägg.

Hur funkar Senco och Lanzo ihop?
Det funkar faktiskt över förväntan! Då Lanzo kom så sprang de en del, men det berodde ju på de enormt stora blinningarna. Så vi tog in dem och de har nu boxarna bredvid varandra. Lanzo verkade vara nyfiken på Senco. Men Senco verkar accepterar det, gnyr lite ibland men inte så att han är "otrevlig" - sparkas och bits. Utan han verkar ta hand och Lanzo och jag känner redan av skillnad på honom nu i jämförelse till första dagen då han var jättestressad och orolig. Idag står de lugna och fina i hagen och verkar trivas jättebra ihop. De gnäggar båda två efter varandra när den ena tas ut från hagen. Dock gör ju Senco det så fort han blir lämnad ensam, men ja, haha.

Ska du verkligen flytta ihop Senco och Lanzo med de två stona och "låsa" honom?
Jag tänker prova det iallafall. Problemet jag tror isåfall eventuellt skulle kunna uppstå, är om Senco sätter någon form av "skyddsfaktor" gentemot Lanzo för att "skydda" framförallt Luna. Men då de två nu stått ensamma sedan Lanzo kom så är jag faktiskt lite osäker på om det kommer bli så. Senco har full respekt för Lanzo och backar gärna undan för Lanzo, så tror inte han skulle "ge sig på honom". Sen har jag även rådfrågat Lanzos ägare om det skulle kunna vara en bra idé eller inte, och han ska inte vara någon komplicerad häst att ha med olika hästar. Det gynnar ju bara min och Lanzos utveckling om Senco är lugn när vi går ifrån, då finns det ju inget utomstående som kan störa oss. Och som sagt, funkar det inte är det inte svårare än att bara ta ut dem därifrån. Där blir de aldrig heller ensamma, vilket kanske också kan vara bra. Hur Senco beter sig då Luna lämnar hagen då kan dock vara intressant. Beter han sig som "vanligt" gnäggar osv så kan det också vara intressant och se hur det påverkar Lanzo. Återstår att se helt enkelt!

Vad känner du egentligen är "problemet" med två hästar?
Framförallt tiden. Senco är ju van vid att dagligen få massa kärlek och all tid. Så nu när han känner lite "hot" på det så märker jag av att det blir lite tävling mellan dem nästan. Senco gör små konstiga saker som han aldrig gjort tidigare, vilket såklart inte är jättekonstigt egentligen. Sen skulle väl egentligen Lanzo behöva stå i ett stall där paddock och ridhus finns. Men i dagsläget finns det tyvärr inte möjlighet för det. Flyttar jag Lanzo så är det återigen tiden det är problem med. Någon av dem kommer hamna i "kläm" ännu tydligare då. Senco är ingen jag kan sälja och Lanzo är ju hästen jag vill ha. Så jag får försöka vrida och vända på allt för att få ihop det hela i stallet jag är i just nu. Har jag tur kanske jag kan få hjälp av min syster och min faster, då de båda hanterar och fixar med Senco någorlunda samma som jag. Och vill de rida Lanzo också så är det ju inget som går emot det, haha. Det ska ju finnas lösningar på allt så det får jag tro ännu mer på precis vid sådana tillfällen.

Vad har du för planer och mål med Lanzo?
Just nu är väl målet att han ska känna sig lugn och trygg med mig. Det tar sig sakta men säkert får jag säga. Jag ger honom gott om tid då jag tror att framförallt jag vinner mest på det i längden. Sen vill jag börja träna för att framöver eventuellt kanske kunna tävla lite smått. Men vi får ta det mesta steg för steg, först ska han komma igång nu. Och det behöver han för att kunna koncentrera sig på vad jag kräver av honom och även att kunna vara lugn och fin på stallgången (info från ägare) så det känns skönt att veta vad som krävs, vad som krävs av mig och sådär.

Bild från fotograferingen igår, mer kommer!! 🌸

Gillar

Kommentarer

Emelie Andersson ,
Så fin bild och kul att läsa 😍
emeliiiiieandersson.blogg.se