Frågor och svar om läget just nu

Många frågor som trillar in gällande läget just nu, hästar, tid osv osv. Så tänkte svara på de vanligaste i detta inlägget:

Vad gör du av Senco nu? Senco gör jag inte av någonstans. Han är en fullt frisk häst så jag tänker absolut inte ta bort honom bara för att jag väljer att göra en liten satsning på en annan häst bredvid. Han får helt enkelt fortsätta att lunka runt med sina två damer och kommer givetvis in och blir borstad och även riden med jämna mellanrum, han blir absolut inte mindre omhändertagen bara för att det tillkommit en häst i mitt liv. Senco kommer alltid vara min nummer ett trots att han inte var hästen jag själv pekade ut. Han har blivit min bästavän och han kommer inte bli någon som jag väljer bort.

Varför står de inte i samma stall?
De står inte i samma stall eftersom att det är fullt i stallet där Senco står för tillfället. Tanken är dock att de ska stå i samma stall såsmåningom. Vilket av stallen det blir är dock klurigt. Stallet där Senior nu står i finns verkligen ALLT. Paddock, ridhus, spolspilta, fri tillgång till mat samt strö till boxen. Värme i sadelkammaren, kök för oss som är i stallet samt en toalett. Det är också två gånger i veckan som det är träningar i stallet, en gång i veckan är det markarbetesträning och den andra så är det dressyrträning. Så är man uppstallad ingår dessa träningar i hyran om man vill vara med. Som ni kanske förstår så kostar det en del att stå här samtidigt som det ändå är extremt mycket som kanske egentligen väger upp de pengarna. Men tyvärr kommer jag inte att ha råd att ha båda hästarna där, åtminstone inte för tillfället. Samtidigt så kommer det inte heller att fungera att ha en häst i varsitt stall.

Vad är planen med den nya?
Eftersom att han nyligen är avtagen från tävlingsbanorna så gäller det att helt enkelt ta ner han på jorden och ändra på rutinerna som han är van vid - stenhård träning typ dygnet runt. Han ska få hitta ett förtroende för framförallt mig och känna sig trygg i miljön som han numra ska få vara i.

Har du köpt honom?
Nej jag har inte köpt Senior. Jag och hans ägare har kommit fram till ett fantastiskt bra avtal vilket innebär att jag har honom på prov nu ett tag för att känna efter om det fungerar eller inte. Gör det inte det eller om några andra problem skulle uppstå så är det bara till att lämna tillbaka honom. Vilket är ett bra alternativ. För skulle det vara så att något inte funkar eller stämmer så kan han istället få komma hem till personer som han är van vid och framförallt till en miljö där han trivs. Säkra kort liksom. Känner jag däremot att det fungerar osv osv så kommer det eventuellt bli aktuellt med ett köp. Men jag känner inte riktigt att jag är där ännu för att kunna besvara om jag vill köpa eller ej då det är mycket mer som måste testas innan dess.

Hur ska du hinna med två stycken?
Jag är evigt tacksam att jag har en stöttepelare i det här, han som jag kallar för extrapappa ställer upp extremt mycket för mig. Hjälper jättegärna till och ställer upp om jag så inte kan. Som exempelvis då jag hade min bal nu i tisdags, då åkte han till Senior på kvällen och tog in honom, så snällt! För övrigt så tar jag som sagt studenten nästa onsdag och kommer efter det att börja jobba ett tag istället. Det känns som om att det är mycket enklare än att gå i skolan samtidigt. Har man jobb så jobbar man i några timmar och när man har slutat så har man slutat. Man behöver inte sätta sig och plugga exempelvis och lägga några timmar även efter skolan. Så på så sätt kommer jag vinna en del på det. Sen nu under sommaren så får det bli antingen jättetidigt eller jättesent som det blir ridpass eftersom att det är alldeles för varmt för att aktivera dem mitt på dagen. Och nu under sommaren så har jag antagligen hunnit komma på om jag och Senior fungarar eller ej. Blir det så att han stannar så lär vi nog isåfall vid det laget ha en bra lösning på hur vi vidare kommer att lösa det.

Gillar

Kommentarer