Frågor & Svar

Oj så mycket frågor som vällt in nu, haha. Har jag missat någon fråga som var viktig så ställ den gärna igen! Ska hur som helst göra mitt bästa för att försöka ta tag i dem här;

Är det din häst?
- Ja, det är det. Jag har köpt henne. Det kändes såpass rätt vid "första ögonkastet" och fortsatte att göra det även när jag fick provrida. Hästen kommer dessutom från min stallägares hovslagare, så att inte ha den på prov känns ändå helt okej med tanke på att det inte är så långt bort till "föregående ägare".
-🌸-
Om jag inte minns helt fel så var väl stallhyran mycket dyrare där du står nu, hur har du råd med två hästar där då?
- Tro det eller ej, men har man mer än en häst där så får man faktiskt rabatt. Sen är det ju såklart betydligt mycket dyrare där än i stallet jag stod i innan. Men och andra sidan så finns det så mycket mer kvalitéer här än i föregående stall. Här kan jag göra precis det jag vill och hur jag vill med nya hästen. Även om det ösregnar, skulle vara storm och jättemörkt ute, så kan jag trimma ändå eftersom att ridhus finns. I det stora hela hade det blivit ännu dyrare om jag skulle åka till ett ridhus några gånger i veckan för att få ut det jag vill. Men sen får vi se hur det blivt med Senco framöver.

Ett sto, som du aldrig själv skulle köpa dig? ;)
- Haha, ja! Precis 😉 Jag har ju varit lite "anti" vad gäller ston eftersom att jag inte har så bra erfarenheter av de tidigare stona som jag ridit och hanterat. Det där klassiska sto-humöret ha verkligen varit stort. Men med Cassi känns det annorlunda. Jag kommer gå back i n��gra månader framöver, men det känns värt det. Hon är mitt undantag. 💜
-✨-
Hur blir det med Senco nu när du har en till häst som verkar passa dig som handen i handsken? Hamnar har inte väldigt mycket.. Efter då? Asså att han typ kommer i kläm?
- Du har uppfattat det hela precis rätt. Det känns inte roligt att rida Senco mer nu av den anledningen att jag har ridningen på ett helt annat plan numera. Han kommer tyvärr, mycket riktigt som vad du säger, att hamna i kläm. Eftersom att det kommer vara så mycket roligare med Cassi då hon passar mig så himla bra. Men jag har tvvärr ingen plan för honom heller.. Kanske kan hitta någon medryttare eller något, fast det är inte heller lätt.. Så vi får se helt enkelt.

Vad fick dig att köpa en importhäst? Absolut inget negativt menat. Du verkade så riskmedveten när du tog upp det här på bloggen.
- Först och främst så gick jag fullständigt på min magkänsla. Sen att min stallägare sa "det här är hästen för dig" gjorde det hela ännu mer självklart. Sen kändes det faktiskt inte så skrämmande som jag hade ritat upp framför mig kanske. ALLT fanns i sin ordning, hon har fullständig stamtavla, ett riktigt pass och ska bara tilläggsregistreras i Sverige. Sen är hon som vilken annan svensk häst som helst i princip. Jag pratade även med min nya kollega om detta och båda hennes hästar är köpta i Belgien. Så det är nog kanske vanligare än vad man tror att det är importhästar. Just Cassi är heller inte någon "söndertävlad" häst. Utan en helt vanlig hobbyhäst med fantastiska grunder. Man kan däremot börja fundera när det gäller en häst som hoppat 140 och kommer till Sverige och säljs för 40-50 tusen. DÅ kan man börja klia huvudet. Så jag ser detta som storvinsten på lotto faktiskt.
-🌸-
Hur är hon att rida ut och hantera osv?
- Jag har ju inte hunnit med så mycket egentligen. Men av det lilla jag hanterat henne så är hon verkligen ingen svårhanterad häst. Hon kom ju till Sverige förra lördagen, hon har alltså varit i Sverige i lite mer än en vecka. Då jag var och provade henne hade hon varit i Sverige i kanske.. En dag. Hon var stencool. Betedde sig som om att hon stått där hur länge som helst. Sen hämtade vi ju hem henne till stallet där jag står i lördags. Så hon har ju flyttat två gånger på väldigt väldigt kort tid. Så jag tar det lugnt med henne faktiskt. Man säger ju att det brukar ta ungefär en månad för en häst att känna sig riktigt hemmastadd på ett ställe. Men eftersom att jag köpt henne, så har jag inte bråttom. Det kommer helt enkelt.


Hoppas ni är nöjda med svaren!
Och glöm inte att det är helt okej att ställa fler frågor om det är något som känns oklart, haha 😉 Kram!

Gillar

Kommentarer

sandra,
kul att läsa 😊
www.sandramusic.spotlife.se
Sandra SG,
vad roligt att läsa! 😊

sv: vad roligt att du gillade videon på min blogg! Kram på dig och jag önskar dig en go kväll!
sandrasg.se
rockdoll
rockdoll,
kul att läsa. är roligt när man får lite frågor sådär 😊
nouw.com/rockdoll
Amanda Jona [SPONTAN],
Kan absolut ingenting om hästar, men tyckte ändå detta var riktigt intressant att läsa! Det låter verkligen som att du har koll på vad du håller på med 😊
spontan.blogg.se
MALIN,
Kul att läsa dina svar 😊 Hoppas din dag varit bra! Kram
malinkirstine.se