Frågor & Svar

Hur känns det att inte ha häst längre? Känns det fortfarande rätt?
- Det är fortfarande väldigt blandade känslor kring detta. Nu är det ju lite mer än en månad sedan som jag körde Cassi till Johanna och det blir mer och mer hanterbart. Har ju inte alls haft intresset för det här tillräckligt de senaste månaderna, har bara inte helt vågat ta tag i saken. Men nu är det såpass mycket annat jag vill lägga fokus på som helt enkelt bara krånglar till det för mig om jag ska behålla en häst bara för att det är jobbigt att sälja. Så ja, det känns rätt även om det är väldigt tungt. Det som känns mest tryggt i det hela är att hon fortfarande är hos Johanna och inte är borta med en gång. Nu har jag fått chans till att långsamt få vänja mig vid det här utan att hon är hos någon ny. Men efter denna månad helt hästlös så känner jag inte att jag har lust att få tillbaka det ansvaret igen. Åtminstone inte i dagsläget.

Varför lämnade du henne till Johanna?
- Johanna har varit som min tränare och känner därmed mig som ryttare, ägare och vän vilket gjorde det enkelt för mig att välja just Johanna till detta då hon vet exakt vad för typ av köpare jag vill ha till Cassi. Sen tycker jag att försäljningsprocessen är extremt tung och kommer garanterat ångra mig om jag skulle ta den själv. Skulle jag ångra mig igen skulle jag heller inte få någon förändring och hamna kvar i samma cirkel där jag inte kommer någonstans i livet.

Vad ska du göra istället?
- Göra sådant som jag tidigare känt inte har varit möjligt. Vill resa, göra spontanturer till folk som jag kanske inte annars har möjlighet att träffa. Alltså det finns ju ingen begränsning längre. Kanske plugga till något, prova att jobba med något annat kanske. Som sagt, inga begränsningar då jag inte har ansvar för ett annat liv längre, utan har bara mig själv att tänka på.

Kommer du köpa häst igen?
- Det här är ju en jättesvår fråga att ge ett ordentligt svar på då svaret säkert kommer att ändras hur många gånger som helst med tiden. Just nu känner jag iallafall att jag vill vara hästlös ett tag. Men när jag sen är 100% hästlös så vet jag ju inte hur jag känner med det med tiden. Kanske är det helt underbart och känner att det inte alls lockar att köpa en till i framtiden eller så saknar jag det så mycket och köper mig en senare. Det får tiden utvisa helt enkelt.

Ska du bo kvar här eller ordentligt leva livet och flytta någon annanstans nu?
- Haha hmm.. Just den fronten får nog tiden utvisa lite. Det finns ju något som inte bor här som är väldigt intressant. Jag har inte bråttom med något utan tror verkligen att det som är menat händer oavsett, finns ingen anledning att stressa.

Sen vet jag att det rullat in otroligt mycket frågor om den här "killen".. 😉 Men det får vänta hihi!

Gillar