Framtidsplaner angående hästar

Hur gammal är din häst? Och om han nu är så gammal, hur ser planerna ut efter honom med häst och så?
Han är född -89. Så han är 24 år gammal. Faktiskt rätt svårt att tro då han inte alls ser så gammal ut eller beter sig som om han vore såpass. Han rör sig och beter sig i vissa lägen som en unghäst faktiskt. Och han har heller inte problem med något förutom lite pollenallergi eller den som lätt skaffar på sig sjukdomar. Så än så länge har vi absolut inget att klaga på. Hur det ser ut och blir efter Senco vet jag inte riktigt än. Det är liksom inget jag precis har tänkt på. Men jag vet i alla fall att nästa häst ska vara en som jag an utvecklas på. Senco är ju perfekta ridskolehästen. Vilket betyder att han är snäll som en hund och lyder på minsta lilla. Visserligen är ju det bra och absolut inget att klaga på egentligen. Men har man ridit på Lovie och sedan går tillbaka till Senco så märker man den enorma skillnaden på häst och häst. Så nästa häst ska det vara lite mer glöd i. Nån som gärna hoppar och går för dressyr.

Lovie har däremot fått väldiga problem det senaste. Åldern har påverkat henne ett snäpp värre än vad det verkar ha gjort på Senco. Hon har antagligen fått astma och det senaste har hon haft problem med hennes luftvägar och även hennes lymfangit som kommer ibland titt som tätt. Därför går tankar runt om hon ska plockas bort. Och eftersom att det bara har varit Senco och Lovie i stallet nu under flera års period så vi vet inte alls hur Senco kommer att bli om Lovie tas bort. Därför står dem nu i min vän Tildas stall en tid framöver. Där det finns ytterligare fyra hästar. Och det gör dem för att vänja dem vid fler hästar. Men vi får se hur det blir med allt. Inget är bestämt eller planerat än.

Har under sommaren faktiskt tittat på några hästar. Men inget som det blivit något av. Det andra huset som vi har är en jordbruksfastighet och det finns även en lada som går att fixa till ett stall. Nackdelen är bara den att det kanske inte riktigt finns tillräckligt med mark för att ha hästar just där. Däremot finns det en del stall i närheten, så hästar kommer jag absolut att fortsätta med även om vi flyttar.

Jag har precis klart för mig hur nästa häst ska se ut och vara. Är det något ni är intresserade av och vill veta mer om så kommentera bara!
Tidsinställt

Gillar

Kommentarer