Gårdagens ridpass

Igår var jag i stallet ganska så länge faktiskt. När jag väl kom till stallet så stod Tilda i en av boxarna och tömde ut allt i boxen. Nu när det är sommar och dem knappt står inne får man passa på att göra utgrävningar i boxarna så att dem torkar och görs fina inför vintern.

När hon var färdig gick vi och hämtade hästarna och gjorde i ordning dem. Jag borstade ganska så mycket på Senco, tog på honom lite flugmedel på behövliga ställen, smörjde lite med Helosan på ett litet sår eller snarare jack han har på ena bakbenet, smörjde hans torra mule med lite Vaselin och sen var det bara på med utrusningen och sticka ut på vår ridtur. Vi tog turen som gick ned om vattnet.

Väl på ridturen så gick det väl sådär. Att det var ganska så varmt ute var väl ändå en ganska så acceptabel ursäkt till att det gick lite sådär. Senco kändes ganska så mycket i obalans men gjorde ändå sitt bästa. Lyssnade fint på skänkeln varje gång men hade dock lite svårt att hålla kvar i önskad takt. Så på våra raksträckor där vi mer eller mindre brukar släppa dem så hamnar vi alltid ganska så långt före eftersom att Senco springer ganska så mycket fortare än Tildas ponnys. Där satte jag iallafall fart i galopp, han sprang i min önskade takt en bit sen började han sakta av och då skänklade jag istället på till trav och när Tilda började komma ikapp igen så skänklade jag på ytterligare till galopp och så höll vi på så tills vi skulle sakta av. Så det blev lite intervallträning på honom helt enkelt! Vi red ner till vattnet och plaskade runt där lite och ännu en gång går han ned och gör som jag vill. Duktiga pålle!

När vi kom tillbaka så var dem båda två väldigt varma och ganska så svettiga. Så vi spolade av dem, ordnade dem och släppte sedan ut dem i hagen igen. Trots att vi hade varit igång då det var ganska så varmt så var Senco lycklig när han fick komma ut i hagen igen. När jag åkte ifrån stallet så stod han lugnt och fint i hagen och betade. Inga flugor som verkade störa han något större i hagen så som det var under ridturen, så då är jag nöjd!
Nyduschad häst ♥

Gillar

Kommentarer