Hårdträning

Hårdträningen är igång för Lanzo nu.
Nu ska vi bli av med all överskottsenergi. Började redan igår faktiskt, och han skötte sig minsann helt över förväntan, trots allt. Tog in han och Senco tillsammans, Senco fick äta lite i boxen och under tiden gjorde jag i ordning Lanzo. Han stod lugnt och fint och lät mig pyssla, eller ja, borsta och göra det jag skulle, haha. Tilda kom nästan i precis då jag var färdig, så efter att jag gått ut med Lanzo så släppte hon ut Senco i hagen faktiskt, precis så som jag hade tänkt mig. Känns bättre att ha honom ute än inne i boxen, skaderisken känns högre inne i boxen än ute i hagen faktiskt. Han blir ju lite nervös Senco när han blir lämnad ensam sådär, gnäggar och blir orolig. Så då är det nog skönare för honom att vara ute så det inte känns instängt, sen kan han ju dessutom hela tiden se oss från sin hage där vi rider. Så det lugnar ju en aning iallafall.

Lanzo blev lite smått fundersam när han förstod att Senco inte skulle följa med honom, stannade precis vid hörnet på stallet och kollade på mig precis som om att "är du verkligen säker på att han inte ska vara med?" haha. Men han följde ändå snällt med mig, gjorde det jag bad honom om utan stress eller några oönskade rörelser. Känns ändå som om att vi börjar hitta varandra lite, hihi.
Väl påväg mot ridhagen sen så hör vi hur Senco börjar gnägga lite, till en början verkade Lanzo lite påverkad och han svarade med ett gnäggande, lite som en bekräftelse till Senco på att han var här typ, för efter det brydde han sig inte så mycket om Senco som både sprang runt och gnäggade haha.

Körde på med massa tempoväxlingar och åttor, verkligen lyssna på mina signaler.
Bridongbettet verkar funka för övrigt faktiskt! Känner mig dock lite osäker på om jag känner mig nöjd med storleken eller om jag faktiskt ska prova en storlek mindre.. Hm.. Svårt det där!
Efter att vi ridit så var Lanzo lite lätt svettig. Det är ju inte alls tanken att rida honom helt genomsvettig nu då han inte riktigt är igång. Han ska mest ridas trött och sådär på gränsen till svettig. Det är ju det som är grejen med igångsättning 😉 När vi hade ridit klart sen så var Tildas pojkvän igång med röjsågen, och min första tanke var faktiskt att det här kommer bli svårt, antingen kommer han "sticka" eller så händer något annat oförutsägbart, haha. Men vet ni? Han stannade och vevade med öronen lite, jag skänklade på och han GICK! Wow. Ibland underskattar jag nog honom lite, hehe..

Så! Så kommer planen se ut nu fram tills på torsdag, då ska jag lägga några timmar på att träna vara ensam på stallgången med honom. Gå in några minuter för att sedan gå ut och göra så några gånger. Väl ute ska vi träna kommando, så att han vet vad som gäller när man säger "backa" och att han stannar när jag säger "stanna" eller "stopp" exempelvis. Någon timme räcker absolut, det gäller ju att det inte blir någon form av "koncentrationsläger" utan det ska vara roligt! Speciellt när man tränar lydnad och sånt från marken.

Gillar

Kommentarer

Emelie Andersson ,
Finisar ju 😃❤️
emeliiiiieandersson.blogg.se