Hästfronten kommer bli hektisk framöver

Tilda och jag har diskuterat kring lite saker det senaste, hästrelaterade saker såklart. Som ni kanske minns så har hon hennes ponny Hector ute på försäljning, dock har ingen köpare känts helt 100 ännu och det tycker jag är helt förståeligt. Man vill ju att sin soulmate ska få det absolut bästa. Tilda har ridit in Hector helt själv och allt han kan och egentligen är idag, är tack vare henne. Så klart att det tar emot lite att göra sig av med en sådan individ. Däremot så har hon fått ett ganska så bra erbjudande, en släkting till Tilda, som också har stall vill alltså byta. Tilda får en liten bångstyrig B-ponny för att kunna tränas för körning lite mer - vilket har gett Tilda en liten gnista tillbaka, för huvudsaken till att hon egentligen vill sälja är för att hon känner att varken tid eller lust riktigt finns till. Så vi ska tillsammans alltså ta emot en liten projekthäst och Tuva (som har Luna) kommer att stå för ridningen på ponnyn då och då, eftersom att varken jag eller Tilda tänker sätta oss på en B-ponny, haha.

Anledningen till att Tuva får rida på den är för att hon nu har Hector att rida på ganska många dagar i veckan. Luna är nämligen dålig i knäna igen och det går lite funderingar på vad som är det bästa alternativet för henne. Tuvas mamma, som såklart äger henne bollar väldigt mycket med mig och Tilda om vad som kan vara bäst (de har aldrig haft häst tidigare och är väl egentligen inte så speciellt erfarna eftersom att Tuva bara gått på ridskola innan). Både jag och Tilda är eniga om vad som egentligen är bäst för en häst som getts bort från en ridskola som tydligen haft brist på ridskolehästar, det känns ganska givet. Däremot har hon hållt mycket längre än förväntat. Men nu börjar det synas att hon är störd av knäna, varken traven eller galoppen är speciellt jämn och hon byter hela tiden galopp då man ser henne galoppera i hagen, och detta tror jag är på grund av att hon har ont och måste byta för att inte belasta för mycket.

Tas beslutet att hon får vara kvar lite längre så bör hon i så fall inte ridas upp mot 4-5 gånger i veckan som hon blev för några veckor sedan, innan hennes extrema svullnader på knäna bröt ut och hon blev så halt så att hon knappt kunde gå. Idag är det såklart bättre, men man märker av att hon inte är helt hundra, och varken jag eller Tilda tror att hon kommer bli helt hundra igen.

Jag fick också erbjudande om att ta hand om Hermod, den yngsta av bröderna i stallet. Det är den häst som bestitter minst erfarenhet egentligen och är lite som Senco, är inte jätte van vid att vara i varken stall eller ute ensam. Skillnaden är väl bara att han inte gnäggar då han blir nervös utan symboliserar istället det med kroppen. Känner mig väldigt glad över att jag fick det erbjudandet och det tar jag givetvis emot och kommer köra igång med så snart som bara möjligt. Han är ju trotsallt min drömhäst, i miniformat.

Sen är det ju också då hästen som jag var och tittade på. Jag är ju ute efter en ny fyrbent kompis och jag tror mycket väl att det kan bli den. Inget är helt hundra spikat ännu men blir det av så kommer det minst sagt att bli en hektiskt sommar. Jobb mer eller mindre varje dag, hjälpa Tilda med projekthästen så fort tid finns till, Senco, Hermod och kanske den blivande nya vännen. Phu, är det verkligen vad jag vill? Tro mig, mycket funderingar fram och tillbaka har gjorts, och ja. Jag har kommit fram till att detta verkligen är vad jag vill. Mina framtidsdrömmar ser lite annorlunda ut nu än vad det gjorde i början på året. Mer om det i ett annat inlägg.
- Bjuder på en bild på en av mina mindre favoriter. Äntligen fick hon hålla hennes favorit i grimskaftet helt själv♥

Hade varit kul att få höra lite på er också, hur kommer er sommar att se ut? Mycket jobb? Någon som ska hitta på något de aldrig gjort tidigare?

Gillar

Kommentarer