Hur är Senco?

+ Han är en fantastiskt snäll häst. Han känner av direkt om det är någon oerfaren och anpassar sig då lite efter det. Ytterligare en egenskap som är kopplat till det är barn. Så fort det är barn i närheten så blir han som en nallebjörn som man kan göra vad som helst med typ. Han står blixt stilla när dem är uppe på hans rygg eller ska upp på ryggen och väntar på signal för att få gå osv.

+ Vid uppsittning står han helt still och väntar på signal (skänkeln) eller ”varsågod att gå”.

+ Han äter i princip allt. Att ge honom mediciner eller exempelvis avmaskningsmedel är inga som helst problem. Lägger man det bara med lite mat så är det gott det med haha.

+ Det är väldigt enkelt att mocka för honom då han oftast alltid bajsar på ett och samma ställe. Samma sak gäller även kisset, också på samma ställe. Så det är ingen svårmockad häst, tacka gud för det!

+ All hantering gällande Senco är i ett stort sätt problemfritt. Att borsta honom kan man göra i timmar bara för att då är det någon som visar uppskattning för honom. Att bli värkad är också ganska så skönt, då är det något som fixar till honom så han blir snygg! Sen kiropraktorn tycker han också är en himla go människa, när hon grejar står han mest och halvsover och dregglar lite ibland. Hur go häst har jag inte egentligen haha?

+ När vi är ute på ridturer i skogen så är han verkligen en klippa. Ytterst få saker skrämmer honom och det är inga problem att gå över stenar som ligger som en bro över bäckar med ett hål mellan stenarna exempelvis. Saker som han däremot har lite svårt med är lerpölar och träd som fallit över vägen, då måste man ju anstränga sig på ett annat sätt ;)

+ Utöver allt detta så är han som sagt en jätte go häst. Kommer i regel alltid i hagen så fort han får syn på mig. Och är en jätte fin häst, aldrig varit riktigt sjuk eller skadad. En himla fin 25 åring!

Gillar

Kommentarer