Hur har jag gjort för att slippa skavmärken?

Har fått lite frågor kring vad jag har gjort för att slippa skavmärken under denna vintersäsong. Senco hade ju det förra året och jag har verkligen kämpat jätte mycket för att få slippa det eftersom att det är så galet fult men också för att det är himla onödigt, det är ju ändå skavmärken..
Visserligen har det inte varit så himla kallt eller massa snö nu, så det har säkerligen varit en bidragande faktor till att det heller inte blivit några vidare märken på honom. Annars så har jag ofta borstat noga, extremt noga men sen också försökt byta täcke så ofta som bara möjligt. För hästpälsen är i grund och botten inte utformad till att vara täckt dag in och dag ut. Därför är det väldigt viktigt att försöka byta så ofta som man bara kan.
Här är de absolut viktigaste borstarna. Den lila är en "grovborste" som jag först borstar igenom honom noga med och sedan tar jag "dubbelborstarna"(ryktskrapan och ryktborsten) som jag också går igenom noga och länge på honom. Brukar även emellanåt slå av den på golvet så att smutset som hamnar i ryktskrapan inte dras upp igen. Efter det så brukar jag ta den blåa borsten, den är väldigt mjuk och jag upplever den som en slags "finlirarborste". ↓
Canon EOS 600D 18-55mm

Gillar

Kommentarer