Hur min julafton kommer se ut

Två bilder från förra julen, då Senco stod ihop med Lovie. Idag är det ju som sagt julafton. Och jag vaknade för inte så jätte längesedan och har nyss ätit frukost. Nu ska mamma påbörja Jansson's och lite annat tror jag. Och medan hon gör det ska jag passa på att sticka bort en sväng till stallet och mocka, fodra och kanske gosa lite med hästen. Skulle egentligen tagit lite julkort idag, men eftersom att det regnar så är han nu bara blöt och lerig så då får det bara vara. Blir inte så fina bilder om han är blöt tyvärr.. :(

När jag kommer tillbaka sen igen så ska jag göra mig iordning, sminka mig, locka håret och klä på mig det jag ska ha på mig under denna dag. Sen lagom till klockan tre så åker vi till min bror där vi detta året ska fira jul. När vi kommer dit så ska vi fika och kolla på Kalle Anka. Och när det sedan är slut så börjar vi plocka fram för vårt julbord och sedan äter vi. Det brukar ta ett tag med tanke på att vi brukar vara en del, alla ska ta mat och sätta sig och sen ska det pratas en hel del. När allt sedan är undanplockat och färdigt brukar tomten komma med julklappar till de minsta och sen börjar vi vår julklappsutdelning. Vi kan nog vara en utav de segaste familjerna med de här med att dela ut paket och att öppna dem. Då vi sitter och läser upp paketen en efter en, och sen så går en annan och lämnar till den som paketet ska till, och sen när alla paketen är utdelade så sätter vi oss och en person öppnar ett paket i taget, säger vem paketet är ifrån och öppnar sedan så att alla får se. Det tar mycket längre tid än om alla bara skulle öppna sina paket samtidigt, men då tycker jag att det där mysiga försvinner om man skulle göra så. Men självklart tycker alla olika! :)

Så som sagt, julklappsöppningen tar ett tag så jag vet inte alls när vi kommer hem igen. Men jag ska ta med mig kameran och försöka vara aktiv med den så att jag sedan kan visa er min julafton i bilder. För det är väl lite roligare än bara text i vissa fall, eller hur? ;) Men nu ska jag iallafall bege mig till stallet. Ha en bra julafton allihop, puss!

Gillar

Kommentarer