Idag gick han över mina förväntningar

Igår blåste det ju helt galet mycket vilket jag tyckte var så himla synd eftersom att det ändå var väldigt fint väder. Hoppades på bättre tur idag och det var det, det blåste inte alls så mycket som vad det gjorde igår och vädret var fortsatt fint. Så jag och Senco passade på att ta en liten sväng. Tog in honom och borstade lääääänge på stallgången och han verkade trivas med det. Sen sadlade jag och vi begav oss ut i det himla fina vädret.
Han var pigg, positiv och väldigt framåt. Dock ömmar han väldigt mycket så innan vi kom igång med första traven så tänkte han väldigt mycket på att det gör "ont" så då tyr han sig upp i kanterna på vägen där jag hamnar uppe i alla grenar haha.. Men när man väl kommit igång med att trava och galoppera så tänker han inte så mycket mer på att det gör så ont faktiskt, men att kontakta hovslagaren är nog ändå nödvändigt under denna vecka. Förresten så har jag kommit på att jag bör införskaffa mig en stallbok, någon som vet någon bra sida där dem har eller så?

Efter att vi kommit tillbaka igen jag och Senco så kom det en liten utmaning. Han har börjat förstå nu och kopplar att Tuva innebär att någonting ska göras med Luna. Han bryr sig i normala fall inte om Luna längre, så länge han inte blir kvar i hagen utan henne. Då gnäggar han med jämna mellanrum men inte så att han blir hysterisk, vilket det var i början. Hur som helst så märkte jag att Senco blev lite orolig då han fick syn på Tuva. Han började frusta lite och började titta lite oroligt omkring sig precis som han skulle börja gnägga och bli sådär otroligt jobbig. Så tog det lite lugnt, lät han få stå en stund utanför stallet och äta lite och sen tog jag in honom och tog av tränset, sadeln och bootsen för att sedan låta han äta lite betfor i boxen vilket gick helt exemplariskt. Måste säga där att han faktiskt lurade mig lite, trodde inte att han plötsligt skulle bli så lugn igen och bara koppla bort det.

Hann också med att smörja sadeln och den nya sadelgjorden lite. Efter det gjorde jag iordning allt med höpåsar, foder, byta vatten och mocka färdigt. Sen begav jag mig hemåt igen nöjdare än vad jag känt mig på länge från stallet faktiskt. Skönt att få känna så igen! 😊

Gillar

Kommentarer