"If your dreams don't scare you, they aren´t big enough"

Så känner jag just nu faktiskt. Mina drömmar skrämmer mig, fruktansvärt mycket. Jag har gruvat mig lite för att skriva öppet om det här såhär, men och andra sidan är det himla skönt att få lätta lite. Få skriva av sig och få kommentarer av folk som läser min blogg och bryr sig om vad jag faktiskt skriver. Det är dock inget nytt att jag har en dröm om att skaffa mig en annan häst som håller för mer träning som ska kunna leda till tävlingar. En häst som jag kan utvecklas på och framförallt tillsammans med.

Problemet i det här har dock hela tiden varit Senco, på ett eller annat sätt. Det är det faktum att jag har så svårt för att ta bort en fullt frisk häst, som också varit med i familjen så himla länge. Jag har också svårt att se att det skulle funka med att någon annan tog över honom. Han är trotsallt mycket personlighet.. Jag vill att han ska bli behandlad som en kung, men jag har svårt att se att han som 26-åring kan komma till någon annan och få bli behandlad på det viset som vad jag gör.. Det var också såååå längesedan som han åkte transport (vad jag vet) så att flytta honom någon längre sträcka, är också ett svårt moment.

Jag lägger fram problemet, vilket är att jag helt enkelt inte kan ha två hästar. I längden är det inget som ekonomiskt fungerar för mig, speciellt inte nu. Ska jag ha en häst som håller för mer träning för att långsiktligt eventuellt kunna tävla osv så måste jag stalla upp den hästen i ett stall där träningsmöjligheter finns. Vilket såklart betyder mer stallhyra och mer pengar i allmänhet att lägga ut i månaden. Då kanske ni tänker att jag kan ha kvar Senco där jag har han nu och den andra i ett annat stall - nja. Det funkar i ett par dagar, sen tröttnar jag. Jag kommer ihåg i somras då Senior var här och det inte fanns plats för honom i stallet där Senco står. De första dagarna fungerade det, sen tyckte jag att det var hur jobbigt som helst.. Så, tyvärr är det också rätt uteslutet. Ska jag ha två hästar får de stå i samma stall. Blir för mycket stress att hålla på och flänga mellan två olika stall.
Senior <> Så, som ni hör pratar jag ju typ emot mig själv. Problemet som är, är givet. Alla de eventuella lösningar som finns på problemet har jag redan spikat igen. Så, vad gör man då? Hjärnan har verkligen gått på högvarv de senaste dagarna. Har bollat lite med två av mina arbetskamrater, diskuterat med min hovslagare, min mamma och min syster. Det finns SÅ många fina hästar ute till salu just nu, vissa i en himla dyr klass. Men också några i en helt lagom prisklass som ändå kan passa mig och det jag är ute efter. Vi går varje dag mot ljusare och varmare tider (även om det kanske inte verkar så nu med tanke på att vi får vår vinter nu med typ -10 grader) men det kommer bli varmare! Haha. Vilket kommer betyda att när våren infinner sig så kommer det bli lite billigare att ha häst, alltså genom att det inte äts lika mycket hö osv. Framåt våren blir också underlag och ridvägar betydligt mycket bättre. Så kanske det ändå, till en början funkar att ha en till häst där Senco nu står. Så kan man successivt känna efter och sen bara bestämma sig för att det är dags för Senco, innan han blir sjuk eller liknande.

Gamla hästar kan ju fort dra iväg och bli väldigt dyra. Senco exempelvis behöver ju en koll på sina tänder då de är fruktansvärt dåliga egentligen. Han behöver också kiropraktik eller kontinuerlig massage för att han får låsningar (som speciellt under vissa ridturer visar sig tydligt att han har) och ni som har häst vet att både kiropraktik och tandläkare till häst inte är det billigaste att kosta på dem. Behövs det dessutom mycket av det för att det ska bli bra, (om det nu kan bli "bra", kan ju vara så att det blir i ett förebyggande syfte för att inte bli sämre) då kan det ju vara en bra idé att tänka över om det är för hans skull han lever, eller om det endast är för min skull.. Det är så himla svårt att ta såna här beslut. Att fatta ett livsavgörande beslut för en annan individ som själv inte kan ta det, känns lite orättvist faktiskt. Jag önskar han kunde berätta själv hur han vill ha det. Det hade varit så himla mycket enklare då.. Samtidigt som jag har egna drömmar så känns det så himla egoistiskt att ta bort honom bara för att jag vill prova en annan häst och därmed kunna utvecklas ännu mer som ryttare..
<>

Gillar

Kommentarer