Katastrofalt rent ut sagt

Passet på M:en idag var verkligen katastrofalt. Hade en bra känsla innan eftersom att hon mötte upp mig i hagen (vilket hon absolut inte brukar göra, man brukar få gå igenom hela hennes leriga hage och hämta henne..) och var bara jätte mysig och ville gosa på stallgången. Så jag sadlade glatt och satt upp med ett leende och sa för mig själv "Åh vad kul det ska bli att få rida dig igen!" för red ju inte henne förra veckan på grund av lite förhinder osv. Lagom till då jag kom till stallet hade det också slutat regna och solen tittade istället fram. Dock blåste det en del som dessvärre inte avtog, men då jag inte upplevt blåst som något problem tidigare så fortsatte jag glatt ner mot paddocken. När man kommer in i paddocken har vi till höger några hinderstöd (som ni kan se på bilden nedan) som står och där brukar stallägarens ena häst också reagera, vilket M:en också gjorde idag.. Precis när vi kom in så kollar hon mot hinderstöden, blåser upp sig och hoppar uppåt och drar i full fart ner mot bommarna som ligger i mitten fast på ena sidan av paddocken. Jag var inte alls beredd på det då jag inte varit med om något liknande på henne tidigare, och jag har ändå hållt på med henne ett tag nu..

Hur som helst så tänkte jag mig fortsättningsvis för, efter att hon stannat så kollade jag mig omkring om det var något konstigt eller om det bara var "inbillning" för henne. Jag såg såklart inget utan skänklade på och skulle skritta runt och förbi hinderstöden igen för att se om samma sak hände ännu en gång eller om det bara var en tillfällighet. Och ja, samma hopp och skutt igen.. Gav mig däremot inte utan la mig istället på en volt i övre delen av paddocken, skrittade runt i kanske tre varv och sedan hände samma sak igen på sidan närmast hinderstöden och denna gången gjorde hon så kraftiga skutt och svängar så att jag tappade båda stigbyglarna och gled av, igen. Haha, så jag käkade lite grus idag igen..
Förstår ni vad jag menar med övre delen av paddocken och bommarna i mitten fast på sidan? Haha ↑
Lyckligtivs så blir hon helt till sig då jag drattar av och liksom fryser till och ser jätte ledsen ut. Däremot när jag fick tag i henne igen så gav jag helt enkelt upp, kände att det inte var någon idé att hålla på när hon ändå var sån.. Så jag gick bredvid henne och när vi närmade oss hinderstöden och ja, bara det hörnet där dem står så reste hon huvudet jätte högt (och hon är hög för mig redan sedan innan så var tur vi var ensamma annars hade folk skrattat åt mig haha..) och blåste upp sig och började frusta. Så jag försökte prata lugnt med henne och när vi kommit ut från paddocken var det som att hon bara ville springa upp till stallet, så jag vet verkligen inte alls vad det var med henne idag..

Isabelle (min tränare) tyckte också att det lät konstigt då jag berättade om det för henne men trodde att det kunde bero på att hon var pigg. Jag anser inte att jag känner henne så väl än så jag vet ju inte vad saker och ting betyder, framförallt inte sådana småsaker. Hade Senco gjort en sådan sak hade jag bara tyckt att han var löjlig och jag hade antagligen gått förbi hinderstöden flera gånger för att visa att det inte var något. Men när det gäller M:en nu så vågar jag inte det riktigt än, hon är verkligen jätte mycket häst och jag känner mig helt ärligt jätte liten i jämförelse till henne än så länge. Jag ser inte ens över henne och hon har verkligen en kraft som är minst 10 gånger starkare än min egna, så ja haha..

Men man får inte glömma bort att hon är ett sto och vissa dagar har dagar då hon är, ja, stoig haha. Sen kan det såklart ha varit att hon var pigg och att det "triggade" henne en aning att det blåste lite och då blev som på tårna. Anledningarna kan vara många, men imorgon ska jag hur som helst prova med att longera henne i typ en kvart innan så att hon kan få värma upp sig och agerar hon då samma som idag så får jag nästa vecka ta hjälp utav Isabelle helt enkelt. Men hoppas såklart att det går bättre imorgon! :)
Jaaa hon är SÅ stor!!!

Gillar

Kommentarer