Kiselgur och nytt bett

Skäms lite över taskig uppdatering här, men har varit lite jobbigt, främst med tanke på föregående inlägg. Fick dock tillbaka lusten igår då han var en ängel på stallgången. Visserligen var Senco med inne i stallet, men ändå. Det lilla behövde jag för att få tillbaka lusten haha 😉 Mammas sambo kommer ikväll så han ska få rycka in och hjälpa mig under helgen efter att jag slutat jobbet faktiskt. Då har jag en liten tanke på att ha med Senco in i stallet så jag kan fått gjort i ordning Lanzo ordentligt för att sedan släppa tillbaka Senco ut i hagen igen när Lanzo är redo för att sittas upp på. Sen trimmar jag lite i hagen (verkligen banka ur så mycket energi som möjligt) för att sen prova utan hjälp på måndag. Då alltså ensamma jag och Lanzo. Då har han alltså fått gå tre dagar i rad med mycket energibankning, vilket är lite relaterat till stressen och oroligheten i stallet, som som sagt typ bara existerar före ridning.

Tanken är alltså att Lanzo nu ska gå fem dagar i rad sen vila på onsdag. Så får vi se vilken effekt det ger. Han får ju dojjor på måndag också så det kan bli toppen! Diskuterade händelsen på stallgången med Lanzo med hans ägare, och hon berättade att han gjort liknande med henne, och det hela ligger i energin (såklart) och att han behöver träning på det helt enkelt. Så då lägger jag full växel i att få igång träning på honom och hantera honom. Hoppas hoppas!

Köpte nytt bett häromdagen också, ett bridongbett. Ska skriva mer om det i ett eget inlägg och varför jag valde just det och sådär. Även kiselgur har jag köpt, mest för att vi inte hade biotin på jobbet tyvärr.. Det är hur som helst till för att stärka Lanzos hovtillväxt och lite sådär.

I helgen kommer massa bilder att klickas om min plan går vägen (vilket det borde) kanske vill ni ha film också?😉

Gillar

Kommentarer

Rosa Chica - Linda,
TÄVLING inne på bloggen!
Vinn valfri färg på den kända EOS fjäderlampan! 😃
Tipsar även om massa bra Lyx vs Budget tips! 😃
www.rosachica.se
Emelie Andersson ,
Ska bli spännande med det nya bettet. Hoppas att träningen går som du vill och att allt går bra 😊
Wiho för bilder och video!!! <3
emeliiiiieandersson.blogg.se
Hanna Sahlqvist aka Hannavic,
Hoppas nya bettet funkar!! 😊

Många kramar från Hanna <3
www.hannavic.se
hannavic.se
denisetiainen
denisetiainen,
Ja vad roligt med film också!
nouw.com/denisetiainen