Lårkaka och vårtecken

Hej på er!
Nu var det en stund sedan senaste uppdateringen igen. Senast var i onsdags förra veckan. Den kvällen slutade inte helt som jag hade tänkt mig. Jag ramlade tyvärr av Walda och har skadat mig rätt rejält. Själva avramlingen tar jag dock helt på mig själv. Hon rids ju väldigt sporadiskt just nu så det finns mycket energi i den hästen. När jag kom dit var det precis en lektion som hade börjat i ridhuset, så man har ungefär halva ridhuset för att kunna rida privathästar på. När jag kom in där så var det redan en annan tjej som red sin häst där så jag kände att det kändes lite trångt. Valde därför att prova gå ut på ridbanan bara för att hon skulle få röra på sig lite. Vid detta laget var det mörkt ute så de två stora spottarna lyste upp två rätt stora cirklar i mitten på ridbanan. Utöver detta blåste det också en del. Så det är klart att det var lite som bäddat för att flyga av när det är mörkt, blåser och det är mycket energi i hästen. Plus att vi heller inte helt känner varandra än. Klarade mig dock rätt fint ett tag, hon tog galoppskänkeln fint och lyssnade rätt bra på mig. Men sen lite från ingenstans blev hon supertaggad och tyckte det var superkul och när vi skulle galoppera i andra varvet så drog hon av några glädjeskutt och jag tappade till slut balansen och flög av. Landade på sidan höften/låret. Hon kom dock springande tillbaka till mig sen och man såg på hela hästen hur hon skämdes, haha. Sedan dess har jag haft svårt att gå och jag fick till och med ställa in jobbet både i torsdags och fredags plus byta bort mitt helgjobb. Det betyder att jag varit hemma sedan i torsdags, men ändå inte klarat av att göra någonting. Förstår ni hur ont de gör då?

Har inte klarat av att sitta på en stol något större vilket har hindrat mig från att kunna både blogga och att framförallt kunna plugga matte. Annars hade det ju nästan varit ett ypperligt tillfälle att kunna passa på att fördriva tiden med. Men det har verkligen inte gått. Smärtan har vari för outhärdlig. Nu börjar det dock bli något bättre och imorgon ska jag faktiskt försöka mig på att jobba. Min syster tror att jag har fått en muskelbristning. Det känns verkligen som att det exploderar i benet vid varje steg jag tar..

I torsdags, här var ju grymt svullen och vad jag är gjorde så gjorde det svinont. // I lördags, här började blåmärket få allt mer spridning och färg. Hade börjat kunna ligga ner lite längre stunder utan att det gjorde för ont. // Idag, känns fortfarande i allt jag gör men smärtan är inte lika outhärdlig. Vissa saker gör fortfarande grymt ont men klarar av att åtminstone sova nu så man fungerar om dagarna.


Nog om det! Påsken är på ingång här nu och den lär det nog inte hända så mycket på i år. Läget med Corona känns fortfarande ganska så oförändrat vilket är lite sorgligt. Påsk här är ju en ganska så häftig tradition i vanliga fall. Är ledig på skärtorsdag och långfredag iallafall. Får se vad det blir. Har förresten förlängt min mattekurs om jag inte redan nämnt det. Hade spontanbesök av en barndomskompis igår och hon hade rätt nyligen läst denna kursen så hon ska faktiskt hjälpa mig att ta mig igenom den. Problemet just nu är bara att det första uppdraget ska vara inlämnat nu på torsdag! Panik! :-(

Packade sticklingspaket häromdagen och skickade iväg. Så kul! // Hittat vårtecken i en av mina rabatter.

Fredagar är obligatoriskt bak med mina syskonbarn. En ny tradition vi dragit igång nu, såå mysigt och älskar verkligen att de vill vara här och umgås med mig. Jag själv uppskattade tid med min faster när jag var liten, så vill gärna kunna ge mina syskonbarn samma som vad jag fått - fast bättre! <3 Var dock lite jobbigt eftersom att jag hade såpass ont, men de var så snälla med mig. Vi gjorde muffins som de fick dekorera. De gick verkligen bananas med strösslet, men det blev så fint så ;-)

Gillar

Kommentarer