Min perfekt match hittills

Detta är faktiskt ett önskeinlägg, så hoppas att det uppskattas!! :)

Tro det eller ej, men en del frågor som jag får, inte bara här på bloggen är vilken häst jag har som 'perfekt match'. Alla hästmänniskor har ju en sån häst som det bara känns helt perfekt med. Som man inte känner sig för stor eller för liten på. En sån som man har lagom kontroll på och som allt helt enkelt bara känns perfekt med. Oavsett mot- och medgångar. Hur som helst så vill jag nog ge Lovie den titeln just nu.

I början var hon ingen häst som jag ville sätta mig upp i sadeln på och rida eftersom att hon var och är så sjukt speciell. Hon är inte som alla andra hästar. Men när jag väl satte mig upp i sadeln för första gången för några år sedan så märkte jag att hon faktiskt var helt okej. När man väl började hitta knapparna på henne så var hon hanterbar. Och ju mer jag red på henne desto roligare började jag tycka att det var eftersom att hon och Senco är så fruktansvärt olika. Det är galet mycket motor i denna gamla häst och hon får ibland ryck och lyder inte för fem öre. Vilket ger att man får mycket mer att jobba med och det hände verkligen något på ridturerna. Lovie är också i perfekt storlek till mig själv. Jag känner mig inte stor på henne, hon är inte för stor för mig och hon har en alldeles lagom höjd. Hon är hög och lång i halsen, har en grymt stor vilja och vill ibland ge så mycket mer än vad hon egentligen själv kan. Senco är ju den perfekta ridskolehästen och lyder som en hund ungefär. Så händer ju inte så mycket på honom..

Jag har lärt mig väldigt mycket på och av henne. Hon är väldigt lätt för dressyr och styr man på hinder hoppar hon mer än gärna. Lättast för mig har varit dressyr eftersom att vi inte har någon paddock till stallet där hästarna står. Och eftersom att hon inte kan stå själv i stallet eller i hagen så har jag många gånger fått ta ut henne själv. Vi har hur som helst haft grymt kul tillsammans, och det kändes som att hon trivdes med mig trots att hon hade de dagar då hon var helt mongo och gjorde tvärtemot det jag ville.

Dock så är hon som sagt inte min. Även om jag många gånger har fått ta hand om henne precis som att hon varit min. Hon börjar dessutom bli väldigt gammal och har det senaste fått väldigt mycket problem med bland annat hennes luftvägar. Nu ska hästarna säras på och det är synd att hon måste lida av att hennes ägare är lite som hon är.. Vår resa tar nog slut här. När väl Senco och Lovie är särade på så kommer jag nog inte sitta upp i hennes sadel igen. Eftersom att när dem väl är särade på och allt iallafall är okej med Senco så kommer dem inte sättas ihop igen. Man ska i och för sig aldrig säga aldrig. Men ja. Högst troligt att sist gång jag red på henne var sista gången.
Tack för allt Lovie ♥

Gillar

Kommentarer