Missförstånd?

Jag tror att en del av er kanske missförstod mig då jag skrev att jag ville testa någon annan häst. Jag är inte missnöjd med Senco. Han är bara inte det jag själv hade valt. Vi har väl inte riktigt samma möjligheter som de kanske flesta andra som har tillgång till både paddock och/eller ridhus. Dessutom så ska inte Senco tränas på riktigt så hård nivå då han faktiskt snart bli 25. Men jag skulle vilja det. Jag skulle gärna vilja ha en sån häst som tål ganska hård träning. Vet inte hur många hästbloggar jag ramlat in på de senaste dagarna där dem lagt upp super goa bilder på en härligt svettig häst från ett pass i ett ridhus eller en ryttare tillsammans med sin häst i en stor och fin paddock en vårig dag.

Hästarna ser någorlunda grova ut (fatta mig inte fel där. Menar inga typ ardenner grova hästar här. Men tänker man kroppsbyggnaden mellan till exempel Senco och Lovie så får man ju säga att Lovie tillhör den lite grövre modellen.) Hur som helst så hade en sådan häst inte varit något jag hade klagat på. Absolut verkligen inte.
Men nån dag, snart ska jag nog få mig en sådan häst som är vald utifrån mig själv och mina ambitioner.

Det är ju nu under skoltid som man om man har möjlighet ska passa på att ha häst. Då går man i skolan ett visst antal timmar per dag 5 dagar i veckan. Och har i princip två dagar helt ledigt. För att sedan kunna hitta motiviation till att göra läxor sätter man sig med dem direkt efters skolan och 'belönar' sig sedan med att sticka till stallet och exempelvis rida.

En ytterligare sak som kan underlätta allt är om en av sina föräldrar delar intresset. Vilket de här 'stora' ryttarna faktiskt gör. Fem av mina favoritbloggar med inriktning häst delar det hästintresse med sina mammor. Vilket jag tyvärr inte riktgit gör med min mamma. Min mamma vill helst inte vara med mig till stallet överhuvudtaget och genom det sitter hon absolut inte upp i sadeln. Däremot delar min syster hästintresset med mig. Och i många lägen så är hon lite som en mamma för mig, haha. Så ja, så hoppas ni hängde med lite bättre nu! :)

Gillar

Kommentarer