Mitt 2016, Del 5

November:

November har varit min mest händelserika och häftigaste månad detta året, helt utan tvekan. Till att börja med fick jag ett erbjudande om att rida en häst i stallet som jag hade Senior i. Bara det lockade ju jättemycket. Jag åkte dit och fick prova honom, kändes super! Han var jättemysig och sådär. Hade fortfarande det här med "det kommer komma en häst" i bakhuvudet. Och det stämde liksom inte.. Men jag gav det verkligen ett försök och åkte dit en till gång och provade, då var jag dock ensam (eller ja, mamma var med). Men till att börja med så var han suuuuperöm i hovarna från hagen. Sen orkade jag bara inte med att försöka trixa med en häst som inte vill bli tränsad.. Så jag gav helt enkelt upp där.
Sen kom även årets första snö i början på november. Det har dock inte legat sådär någon mer gång sedan dess, haha.

I början på november fick jag även ett besked om att stallägarens hovslagare hade fått hem fyra nya hästar (hon importerar och säljer sedan vidare). De var dock ston, som jag alltid sagt att jag aldrig vill äga själv. Men min stallägare tyckte ändå att vi kunde åka dit och bara klappa. Jag gick in i det stallet helt utan förväntningar, för det var ju bara ston och jag skulle inte ha något sto, så var det bara. Det första jag såg var en vit-prickig häst. Såg ungefär ut som Pippihästen. Var väldigt social och en typisk "ansiktshäst". Nedanför henne stod en annan häst, helt brun och inte alls lika social som den vit-prickiga. Mer skygg om ansiktet och backade lite. Då vände jag mig om och fick se hästen som ni ser ovanför, kunde inte släppa blicken från henne. Hon luktade på mig och rörde inte en fena så länge jag stod nära. Stod där hela tiden, tills det bestämdes att vi skulle komma tillbaka någon timme senare för att provrida.

Var en tjej som fick rida henne före mig för att se hur hon betedde sig och sådär. Hon hade ju bara varit i Sverige i några timmar egentligen. Det som verkligen fick mig att fastna för henne var just hur cool och lugn hon var över allt. Att ha bytt miljö och vara så cool ändå, vara helt oberörd över att gå genom en mörk paddock där det låg bommar i olika färger som skulle kunna vara massa hemskt i en hästs huvud. Jag fick sitta upp och rida runt lite, provade henne i olika gångarter och sa sedan för mig själv "här är hästen som skulle komma". Redan på hemvägen ringde vi ju och sa att vi skulle ha hästen. Den 19de hämtade vi hem henne och sedan dess har verkligen min dröm gått i uppfyllelse. Hon måste vara min drömhäst. Min första egenköpta häst.

December:

December inleddes bra faktiskt! Julkalendern var riktigt mysig och jag hoppas innerligt att tittarsiffrorna var tillräckligt bra för att SVT ska förstå vinken på vad som är bra julkalender och inte 😉 Red ut med stallägaren och Cassi och det gick över förväntan bra faktiskt. Inledde ett samarbete med U där hon har hand om Senco någon gång i veckan.

Avslutningsvis hade vi också jul och nyår på december. Jag hade tyvärr en riktig förkylning vid årets julafton så jag kände mig inte helt 100 vilket gör det svårt att verkligen ta vara och njuta över allt som är. Den otroligt goda maten, underbara sällskapet och det mysiga med att öppna julklappar. Det var tyvärr mest bara kaos egentligen vid julafton denna gång tyvärr. Hoppas det blir bättre vid nästa! Nyår var heller kanske inte den bästa jag varit med om. Jag var mer eller mindre ensam faktiskt. Mamma var med sin särbo nere i Skåne och lillebror var med sin flickvän. Jag hade ingen vidare lust med att festa vilket var planen för de flesta jag umgås med. Så även där hoppas jag det blir lite roligare nästa gång. Annars är jag nöjd med 2016 som sagt!

Är ni nöjda med ert 2016?

Gillar

Kommentarer