Mitt extrema kontrollbehov

Det är en del som varit nyfikna på hur det blir och så i stallet nu framöver. För er som inte riktigt vet så har det varit en del strul, hästar som ska tas bort och ett tag har det varit att Senco skulle bli ensam, alltså utan sällskap i hagen. Häromdagen pratade jag med Lunas ägare och fick bekräftat att de tänker ge henne en sista chans. Men att de då behövde min "hjälp" för att kunna få det igenom. De tror alltså att hennes vikt kan vara lite påverkande på hennes otroligt dåliga knän, vilket jag faktiskt kan tycka känns lite logiskt. Men om det funkar eller inte har jag svårt att svara på då jag inte har hanterat henne i mer än ta in- och ut från hagen.

Nu är vi igång och vardagspysslar med in och utsläpp. Förut kunde jag tycka att det var ganska skönt att slippa utsläpp på morgonen då jag är så himla morgontrött (oftast iallafall). Men nu av någon anledning vill jag allra helst göra allt själv. Släppa ut dem så jag ser att han haft det bra över natten och så att han får på sig ett bra och passande täcke för eventuellt dåligt väder. Ta in dem på kvällen för att samma där, se så att han är hel och har haft det bra i hagen. Ta av eventuellt blött täcke för att kanske sätta på honom ett nytt passande täcke över natten om han är kall. För hur ska jag egentligen kunna veta att det blir så bra som jag vill om jag inte är där? Haha, hör ni vilket extremt kontrollbehov jag har? Men det är också det som gör att han mår så himla bra, tror jag. Det kan ju inte finnas så mycket andra förklaringar på en häst som är 26 och både beter sig och ser ut som.. Ja, inte mer än 10.

Jag ��r så himla rädd om Senco. Han är min bästavän och jag blir typ lite (eller nja, kanske jätte) arg då jag skriver meddelanden på tavlan om små enkla saker som jag vill ha gjort (som typ något så enkelt som att lägga på han ett täcke som dessutom ligger framme precis vid boxen) och när jag kommer dagen därpå så är det inte gjort? Och regnet öser ner, precis enligt prognos, som jag även skrev i meddelandet på tavlan. Det är lite den typen av missar som jag känner att jag isåfall gärna gör allt själv, om möjligheten så finns. Så att han inte blir sjuk eller drar på sig något annat onödigt.

För han är trotsallt min ögonsten.. ♥

Gillar

Kommentarer