Något jag antagligen inte tagit upp tidigare..

Nu tänkte jag ta upp något som jag faktiskt inte velat prata så mycket om tidigare och som jag det senaste faktiskt äntligen kommit ifrån, men då jag läste det här inlägget häromdagen så kom jag att tänka på allt igen. Hur jäkliga vissa folk inom hästvärlden faktiskt kan bete sig. Jag tycker rent ut sagt att det är barnsligt och löjligt att ens försöka uttala sig till någon annan om vad som är bäst för just dens häst. Någon som inte träffar exempelvis min häst varje dag har ingen som helst rätt att säga till mig vad som är bäst för honom och hur han ska vara, eller hur?

När jag hade min häst i ett stall där det var endast en häst till så var det extremt mycket löjliga saker som hände. Senco blev av med sin mat, han ska ha en halv skopa av sin müsli, men han fick inte ens det för hon ansåg att han rörde på sig för mycket och triggade igång hennes häst till att springa en massa i hagen.
Vad som egentligen hände var att hennes häst triggade igång min precis lika mycket, och det är väl bra att dem aktiverar sig lite på egen hand i hagen egentligen? Det hände inte heller varje gång, utan det var några enstaka gånger som hon omvandlade till "hela tiden". Han reds inte heller tillräckligt mycket för att "förtjäna" den mängd mat ansåg hon. Det är typ exakt samma sak som att säga till henne "fast du tränar ju inte, då behöver du inte äta sådär mycket mat".

Sen hände det också vid ett flertal gånger att hon lånade honom utan min vetskap. Dagen efter kunde jag få ett sms där hon skrev om dagen och vad som skulle göras eller så och sen i slutet av smset kunde det stå "Och förresten, lånade Senco igår, hoppas det var ok" Eh? Nej? Men nu har du ju redan lånat honom så vad ska jag kunna göra åt saken?
När jag fick sådana sms så kokade jag verkligen efteråt.. Hände en liknande sak under sommaren för några år sedan och hade då en kompis på besök som gärna ville rida Senco, men eftersom att ägaren till den andra hästen inte var hemma eller kontaktbar så hoppade jag över att sadla hennes häst. Jag höll istället hennes häst i grimma och grimskaft bredvid min kompis som red på Senco i respekt för att det helt enkelt inte var min häst.
Efteråt fick jag höra från en annan kompis att ägaren till den hästen hade sagt om den här 'händelsen' att jag absolut inte hade fått låna henne när hon inte var hemma för att jag inte hade frågat. Ja, men vad tur att jag inte får låna din häst men du ska få låna min precis när och hur du vill......

Som jag skrev i början så har jag äntligen kommit ifrån det här. Idag kan jag hälla upp hur mycket mat jag vill att Senco ska ha utan att någon tar av det utan att fråga eller plockar bort från hans krubba för att han inte är "värd" det. Det är heller ingen som lånar honom utan att fråga innan. För min del får man jätte gärna komma med förslag, men inte besluta dem själv för det är trots allt min häst och jag bestämmer över min pålle.
Du är bäst Senco, för dig kämpar jag. Du är värd det absolut bästa och du är värd att få ha det bra och må bra ♥

Gillar

Kommentarer