Plus & minus

Jag är som ni kanske vet, grymt sugen på att byta bloggportal. Eller iallafall prova hur det är att blogga på Fames. Jag startade min första blogg här, på blogg.se. Tröttnade sedan på blogg.se ett tag och 'testade' då i någon månad på Nattstad.se faktiskt. Deras app var lätt att blogga ifrån och deras designfunktioner var ungefär som Fames, vilket jag tycker om. Inte för avancerat och väldigt stilrent liksom. Jag har lite kunskap om hur man kan bygga upp en design osv här på blogg.se. Grejen är bara den att jag inte orkar pilla med sånt längre.. Så just nu har jag en grym beslutsångest.

Jag vet att ett byte till en bloggportal kanske skulle tappa en del läsare. Men vad är det som säger att dem inte kan plockas upp igen, eller eventuellt hitta nya? Skulle jag sen ångra mig och byta tillbaka hit igen så går det ju att fånga upp läsarna igen. Så just det där med att tappa läsare är jag faktiskt inte så orolig för. För jag antar att dem som följer mig antagligen gillar de jag skriver och liknande. Så något intresse borde det isåfall finnas.

Då kanske ni tänker "jamen byt då?". Och jag önskar att det vore så lätt. Men jag vet inte vad jag vill bara.. Trivs ändå väldigt bra här, dock verkar ju Fames också vara bra.. Så just nu när det är så mycket tankar i huvudet får de göras en plus och minus lista i hopp om att jag kanske ska se vart jag b��r hålla mig.

Blogg.se
+ Den enorma friheten med designen och att man kan ha det precis som man vill.
+ Det är väldigt lättnavigerat och det är inga svårigheter med att hitta eller lära sig hur blogg.se fungerar.

- Appen suger verkligen. Man kan inte bestämma hur stora bilderna ska vara och den hänger sig oftare än vad den fungerar.
- Väldigt få människor får vara i ljuset på blogg.se's startsida. Har ni tänkt på att det mer eller mindre alltid är samma personer där? Vet en del bloggare som bloggar hur bra som helst, med en grym uppdatering, grym design och ja, you name it! Varför får dem ingen ärlig uppmärksamhet för?

Fames.se
+ Deras app är super bra! Man kan bestämma storleken på bilder och den är snabb!
+ Designen ser väldigt bra och simpel ut. Stilrent liksom, det är rätt fint tycker jag.
+ Statistikmätaren verkar vara mer rättvis och rättvisare
+ Mycket fler funktioner och möjligheter då man ska göra inlägg

- Det finns inte alls såna designmöjligheter som vad det gör på blogg.se.. Vilket är lite tråkigt.
- Den är inte alls lika lättnavigerad som vad blogg.se är, lite mer avancerat. Men man lär sig väl att komma in i det.
- På blogg.se finns det en knapp "skicka signerat som mig" då man kommenterar. Det finns tyvärr inte ens någon komma ihåg-knapp för sina uppgifter då man ska kommentera. Däremot är man bloggare på fames och är inloggad så blir det ungefär som signerat-knappen här på blogg.se

___________________________________________
Så nu till er. Vad tycker ni? Om jag skulle byta, skulle ni hänga med då och fortsätta läsa och kommentera?

Gillar

Kommentarer