Q/A - Om Senco

Vad är det för märke han har där över benet liksom?
Det är skav"sår". Vilket han kan få då han har på sig samma täcke under en lite längre period. Absolut inget han har ont utav! :)
Är det något speciellt ni lägger fokus på under era ridturer?
Nja det vill jag inte påstå. Vi har kallat de turer vi gjort under denna vecka för 'konditionspass'. Vi har med andra ord låtit dem springa väldigt mycket. Dels för att dem hade fruktansvärt mycket energi att göra sig av med men också för att det nog låg lite vårkänslor bakom. Sen så är Tildas häst en ung ponny och Senco är en 24-årig travare. Så träningspassen för dem två kan inte se likadana ut. Men att ha 'konditionspass' så som vi haft nu kan man absolut kombinera tillsammans.
Märkte också på era kommentarer att det var en del som blev lite 'upprörda' och förvirrade över gårdagens inlägg. Så ska försöka att svara på frågorna som tydligt som bara möjligt. Men va? Hur tänker du nu? :o
Ja alltså, kan ju tänka mig att det hade varit sååå mycket enklare om vi hade haft en paddock att träna honom i. Men nu har vi varken en paddock eller ett ridhus. Så då får det liksom bli de där turerna då man riskerar att träffa på Lovie. I många lägen känner jag bara att det kanske skulle vara skönt med en häst som inte hade någon direkt koppling till någon utav hästarna här. En som sedan tidigare är van vid att vara ensam och då speciellt på ridturer. Just nu har jag ett enormt ridsug och det hade varit så skönt att bara kunna plocka hästen från hagen och sticka ut och rida, utan problem för att den tycker om att ridas ut på själv. Visst, jag älskar Senco obeskrivligt mycket. Det gör jag verkligen. Men det kanske börjar bli dags att tänka på det snart.. Att testa något annat vore också lite kul. Vad tråkigt att du i början av denna vecka var super taggad för att starta det där med att vänja honom vid att bara vara ni och nu så får jag intrycket av att du inte vill ha honom längre. Ska han verkligen inte få en chans?
Som sagt, jag älskar verkligen Senco. Han har funnits med i mitt liv sedan jag var 5-6 år gammal så jag kan inget annat göra. Men min syster valde honom och han köptes till henne. Inte till mig och han var inte mitt val. Hans prioriteringar har aldrig varit att ridas ut på ensam under vår ägo (vad jag uppfattat det som). Så då min syster insåg att tiden inte fanns för honom mer så bara överlät hon honom till oss. Och eftersom att han så länge alltid funnits där så kände jag lite som en plikt att det var självklart att jag skulle fortsätta ta hand om honom. Men nu när jag börjar bli lite mer hästsugen igen så kanske jag kräver lite mer. Jag vill kunna rida ut själv utan att hästen ska vara rädd för att vara just själv under ridturen.
Men det här är inget som är bestämt. Absolut inte. Och skulle det bli så att jag testar en häst, så kommer det som sagt bara vara test under några veckor då jag tar hänsyn till om allt känns bra. För då måste verkligen allt sitta rätt.

Hoppas du inte tar illa vid med denna kommentar, menar absolut inget illa! Men med tanke på tex distansen med din pojkvän, är det då inte bättre att istället göra sig av med hästen och kunna rida lite när du vill och har lust utan att vara direkt bunden? Jo definitivt skulle väl det vara det absolut bästa. Men jag vill ha häst. Jag och Oliver träffas på lov och helger. Men alla dagar däremellan då? Jag blir ganska lätt rastlös och att mocka boxar och sånt då man är rastlös är verkligen jätte skönt att få göra. Det känns också som att mycket utöver hans träning är lite försent att komma på nu. Nu när han snart blir 25 så är det kanske lite för sent att tänka på att man kanske vill hoppa hinder med honom eller dressyrträna honom.. Jag vill inte vara fast på bara ett stadie med hästen liksom, vill ha lite fler möjligheter.

Så du tänker dig två hästar nu, eller va? Haha Visst hade var väl varit lite häftigt att ha två stycken stora hästar. Då skulle det ju bli lite som 'Lovie-och-Senco-tiden'. Att jag kan ta med mig till exempel Oliver eller någon annan kompis och rida ut på de hästar som är mina och det då är två stycken som har relativt matchande tempo i alla gångarter. Speciellt nu när vädret bara verkar bli bättre och bättre så trappas det ju bara snart av mer och mer jobb i stallet. Under sommaren till exempel så är hästarna ute i princip hela tiden. Och Senco är en väldigt enkel häst som absolut inte kräver så mycket. Så han är det inte så speciellt mycket jobb med. Så att ha Senco och en till häst på prov under några veckor tror jag inte skulle ge så mycket extrajobb egentligen. Men det är såklart inte min grundtanke, att ha två hästar alltså. Jag skulle nog bara vilja ha en som kan ge mig lite mer. Men om tiden verkligen är rätt för det just nu, det vet jag inte. Därför skulle jag vilja prova och se i alla fall.

Gillar

Kommentarer