Q/A - Sommarjobb

Hur ser sommaren ut för dig? Har du något sommarjobb? Om ja, vad isåfall och hur fick du tag i det?! Söker som en galning med hittar inget.. :(
Ja, jag har nog till iallafall 75-80 procents säkerhet sommarjobb denna sommar. Min 'chef' från hamncaféet som jag var i under några dagar förra sommaren ringde mig häromdagen. Först och främst frågade hon hur min sommar skulle se ut och sedan om vi någon dag, ganska så snart skulle träffas nere i caféet så att hon kunde lära mig lite mer om rätterna som serveras där. Vilket alltså innebär att hon vill ge mig mer ansvar eller också befodra mig? ;) Förra året blev jag ju mer eller mindre lite inkastad där. Och jag fick hänga lite där jag behövdes ungefär. För det mesta innebar det springa ut med lite mat, jaga disk, rensa brickställningarna från disk, plocka ur diskmaskinen, städa toaletter (hade man otur kunde man få göra det både när man kom och när man skulle gå hem, haha!) och panta burkar eller kasta glasflaskor i glasbankerna. Så väldigt varierat och absolut inget avancerat. Det är definitivt inte de maträtterna som dem serverar heller, men det är klart att det ändå krävs lite kunskap. Och eftersom att hon vill utvidga lite kunskap och ansvar hos mig så bör jag nog tolka det som att det sedan innebär jobb för mig! :)

Hur du ska gå till väga vet jag nästan inte. Det var ju tack vare min barndomskompis som sedan tidigare känner min 'chef' som jag fick hoppa in extra för förra sommaren. Och genom det så tyckte hon antagligen att jag var duktig och effektiv och sånt vill dem ju ha. Så egentligen vill jag inte påstå att jag direkt ansträngt mig som vissa nog får. Men det jag kan säga är väl att du inte ska ge upp! Ska ordna ett litet inlägg om detta! ;)

Ska du och Oliver jobba tillsammans som du skrev om för ett tag sedan? Nej det blir nog tyvärr inte så. Han ska jobba med människor hemma hos sig och jag, ja jag blir ju nog som sagt kvar här på hamncaféet. Absolut hade jag kunnat flytta på mig under sommarlovet och kollat på möjligheter hos Oliver. Vilket faktiskt var något jag egentligen kanske hade velat. Jag menar, hur coolt hade det inte varit? Att under en hel sommar bara få vara i en annan stad, lära känna nya människor och ja, heeela tiden ha fri tillgång till Oliver. Varje dag liksom!
Men tyvärr så är jag ju för tillfället ganska så bunden hit. Så länge Senco är i livet så måste jag tyvärr vara kvar här. Dels för att jag inte har mage till att avliva ett djur som har sååå mycket livsglädje som vad han har och som det inte är något fel på. Och sen för att jag inte riktigt litar på att han skulle bli skött så bra om jag lånade ut honom till någon. Så ja, betänketiden på att söka något hos Oliver är ytterst liten då jag tror att chansen för att Senco plötsligt skulle bli sjuk och behöva tas bort innan sommaren också är väldigt liten.
Så om jag inte hittar någon lösning får jag helt enkelt bli kvar här. Och jag och Oliver får helt enkelt försöka pussla ihop denna sommar med att träffas och sådant. Lite krångligare än förra året bli det, helt klart. Men om båda verkligen vill så ska det nog inte bli några problem! :)

Gillar

Kommentarer