Q/A

Har du haft ponny någon gång? Undrar iallafall vad gränsen mellan de olika är ungefär? Vad är det till exempel som skiljer en b och c ponny?
Ungefär såhär ser det ut:
A-Ponnyer är upp till 107 cm i mankhöjd.
B-Ponnyer är ungefär från 107 - 130 cm i mankhöjd.
C-Ponnyer är ungefär från 130 - 140 cm i mankhöjd
D-Ponnyer är ungefär från 140 - 148 cm i mankhöjd.
Och nej, jag har själv inte haft någon egen ponny. Däremot var det bara ponnys jag red på då jag red på ridskola! :)

Har hört att du får erbjudanden om att ta hand om hästar, vad är det för sorts hästar och varför kommer det inte till någon ny? Eller varför tar du dig inte an dom?

Asså denna frågan känns helsjuk. Jag har antagligen glömt bort någon annons någonstans som jag la upp då det mer eller mindre var bestämt att Senco skulle lånas ut. Men nu ska han ju inte det och då har jag helt enkelt inte tid med två hästar. Då jag är ledig tillbringar jag just nu faktiskt den tiden med Oliver. Och skulle jag då ha två hästar så skulle dem jag ber om hjälp i stallet med få dubbelt så mycket att göra, och det vill inte jag.
De senaste erbjudanden jag fått är på tre olika hästar. Två storhästar, en på fem år och en annan på tre plus även en D-ponny som är 12 år gammal. Erbjudanderna är verkligen super lockande då hästarna är sjukt fina och är ungefär rätt exakt så jag tänker mig en häst.. Men jag har inte så mycket till val just nu då jag inte har någon som är riktigt passande för Senco och jag tänker inte släppa iväg honom till vem som helst så ja. Vi får se hur det blir med det.

Letar du efter någon som kan ta hand om senco?
Nja. Letar vill jag väl inte påstå att jag gör. Men skickade iväg något mail igår till någon som inte bodde allt för långt ifrån mig och som kanske kan vara passande till honom. Grejen är bara den att jag är väldigt osäker på om jag vill sälja honom. Tror nog bara det gäller utlåning någon månad isåfall. Och om jag då har någon annan häst under tiden får jag se.

Ska du jobba i sommar? Var isåfall?:) och hur gör du då? var och hur är bäst att börja liksom?
Ja det blir förhoppningsvis så! :) Och blir det så blir det i hamncaféet som förra året. Men då blir det inte så spontaninhopp som jag fick förra året då en kompis ringde till mig och bad mig komma ner och hjälpa till. Sen var jag där under endast 7 dagar och hjälpte till och sedan var det färdigt ungefär. Så hur man egentligen börjar "på riktigt" har jag faktiskt inte riktigt några speciella erfarenheter av. Men det är väl i princip bara att höra av dig till ett ställe där du är sugen på att jobba. Det kan ju inte bli värre än att du får ett nej. Eller hur? Och glöm inte att vara ute i rätt så god tid. Nu är det bäst att ansöka. Hoppas du får till det!! :)

Gillar

Kommentarer