Q/A

Oj vad rörigt...kan du inte berätta lite om hästar och människor som är i stallet? kanske visa bilder o så så att man hänger med lite bättre?? :D
Absolut kan jag det! Dock tänker jag inte ta kort på hästar eller människor utan deras vetskap. Men under sommaren så kommer vi antagligen att försöka rida allihop tillsammans. Och då ska ni absolut få se! Sen kan jag heller inte skriva för mycket om dem då jag inte vet hur mycket dem vill bli "uthängda".
Men hästen som varit hos oss i drygt en vecka är en ponny. Hästen är grå och verkar vara en liten speciell häst med mycket motor. Ägaren till hästen heter Stina och hon är något år yngre än mig. Hon är där tillsammans med hennes farmor/mormor skulle jag tro. Och dem är verkligen jätte trevliga! (Och som det ser ut nu så ska vi ut och rida tillsammans sedan!! Så kanske redan då får ni se hur dem ser ut)

Den andra sommarhästen som kommer är en brun ponny som Agnes faktiskt lånade för typ två somrar sedan.
Hon har en sommarstuga inte alls långt från gården och det händer att vi pratar och umgås ibland.

Hur ser dina rutiner ut i stallet nu under sommaren? Är det stora förändringar jäntemot vintertid?
Ja det är klart att det är. Ganska så stora faktiskt. Senco står ute i princip hela tiden just nu så det är inte mycket måsten i stallet egentligen förutom att se till så att Senco har det bra i hagen.
När jag tar in honom så brukar jag kolla igenom honom för sår och liknande. Sen borstar jag på honom och gosar lite. Därefter brukar jag ta på honom flughuva om det är lite vind och mycket flugor ute. Ska jag däremot rida så tar jag på all utrustning som vanligt efter att jag borstat honom. När jag sedan har ridit färdigt så brukar han få lite müsli efter ridpasset om det varit ett jobbigare pass.
Efter ridpassen tycker jag det är ganska så viktigt att spola av honom lite snabbt om han är mycket svettig och det är väldigt varmt. Sen är också flug- och insektsmedel ganska viktigt, speciellt när han är fuktig. Däremot så kan man göra det lite enklare för sig själv här, är det lite vind och mycket flugor kan det faktiskt vara enklare att bara slänga på ett flugtäcke istället för att smeta in hela hästen in massa medel. Dock tycker nog Senco i alla lägen att det bästa är att slippa det där täcket haha.
Har inte du och din pojkvän årsdag till helgen? Hur ska ni fira?
Jo det har vi, på lördag! Dock ska både han och jag jobba så det finns tyvärr ingen möjlighet till att träffas då.. Och det känns lite jobbigt då det verkligen är något att fira.. Men ja, inte så mycket att göra åt tyvärr..

Gillar