Q/A

Q - Hejsan! undrar bara om du tar bort dom isgrejerna som hästarna får under hovarna varje dag? o jag har jätte svårt att få bort dom iblsnd. du kanske har något bra tips på att få bort isgrejerna eller så?:)
A - Hej! Jag tar alltid bort 'klamparna' som jag kallar dem som blir under hovarna så fort jag är i stallet. Man kan använda sig av snösulor. Men det går bara om din häst har skor på sig. Vilket inte min häst har så kan tyvärr inte använda mig av det. Så det gäller bara att krafsa bort klamparna liksom. Och det kan vara svårt ibland då det brukar bli väldigt isigt och kompakt eftersom att dem trampar i snö under en stor del av dagen. Men man får bara lirka och försöka komma under själva klampen vilket man gör lättast uppifrån längs med strålen under hoven. Sen kan man även gå från hovsidorna så det även på så sätt släpper lite. Hoppas svaret var till någon hjälp! :)
Här är en bild från google på snösulor :) ↓

Q - hej josefine!din blogg är jätte fin! undrar bara vad du haft för skor att rida i under vinter?? fryser lätt om mina fötter o du kanske har nå bra tips på nåra skor lr nått?? kram

A - Jag har faktiskt inga speciella skor för vintern. Har ett par med stålhätta som jag även har under sommaren och dem kan jag ha raggsockar i så det brukar jag ha! Fryser nämligen också rätt lätt om mina fötter. Men det funkar och har inget problem med det i de skorna :) Det är iallafall ett par Jackson Shoes. Vet dock inte varifrån dem är eftersom att det inte var jag som köpte dem utan det var min syster. Och hittade dem inte där min syster sa att hon hade köpt dem. Men ska kolla upp det där! Kram!

Gillar

Kommentarer